НОВИ САД - Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је данас да у овом тренутку не постоји било какав план нити обавеза да се повећа цена струје у Србији.

"Постоји само обавеза да пратимо реализацију плана финансијске консолидације Електропривреде Србије (ЕПС) и у односу на то предузимамо мере да пословање ЕПС-а иду у складу са плановима да та фирма буде стабилна и безбедна", рекао је Антић новинарима.

Он је у паузи регионалне конференције "Енергетске перспективе и изазови" новинарима рекао да цену струје у Србију одређује Агенција за енергетику на основу оправданих трошкова ЕПС-а и кретања тржишне цене и да о томе не треба да расправља било ко ван Србије.

"То је питање које ћемо ми уређивати у оквиру нашег система", додао је Антић.

Он је подсетио и да је представницима Међународног монетарног фонда и Светске банке речено да у овом тренутку не постоји потреба да за повећање цене струје и да сви параметри на то указују. Антић је додао и да ће се по звршетку другог квартала анализирати сви процеси и видети шта ће се даље дешавати.

Антић је изјавио да је укупна енергетска ситуација у Србији стабилна и да се предузимају све мере да би се предупредиле евентуалне последице пораста водостаја на рекама у близини енергетских објеката. Он је рекао да су формирани штабови на нивоу енергетских компанија и да се ситуација прати из минута у минут.

"Чинимо све што је могуће да сачувамо енергетске капацитете Србије", рекао је Антић и додао да у овом тренутку нема најава да би токови у близини енергетских капацитета могли да изазову неке лоше последице, али да се ништа не препушта случају.