ОД Нове године све ауто-школе у Србији мораће да имају информационе системе, али тај трошак се неће прелити на њихове полазнике, јер се цена обуке неће мењати, сазнају "Новости". Све ауто-школе већ је требало да се опреме техником и повежу на јединствени информациони систем, који ће омогућити бољу контролу процеса обуке. "Уигравање" траје наредних 15 дана, а одмах после празника требало би да заживи цео систем.

- Ауто-школе су морале да опреме учионице са најмање три рачунара за полагање испита, а за административне послове, теоријске и практичне испите и још два компјутера или један лап топ - објашњава за "Новости" Милан Тодоровић, председник Удружења ауто-школа Београда. - То је поприличан трошак, али с обзиром на материјалну ситуацију кандидата нејвероватније нико неће мењати цену. Рок да се школе умреже био је 15. децембар, али око 80 одсто њих је и даље имало статус "неактиван", јер је тако приказивао "софтвер" који користимо. Надам се да ће надлежни из МУП у наредних 15 дана све довести у ред јер ће се десити да кандидати у јануару у школама које не буду имале статус "активан", не могу да полажу.

Цена полагања за возачки испит Б категорије је 52.000 динара (12.000 за 40 теоријских и 40.000 за 40 практичних часова). На то треба додати и трошкове за полагање испита из прве помоћи и вађење лекарског уверења али и око 10.000 за полагање практичног и теоријског дела обуке.