Довољно угља и струје

В. Н.

09. 11. 2015. у 13:45

Довољно угља и струје
Произвођачи угља у "Електропривреди Србије" испуњавају зацртане планове, а на колубарским коповима

ПРОИЗВОЂАЧИ угља у "Електропривреди Србије" испуњавају зацртане планове, а на колубарским коповима, за 10 месеци ове године произведен је 23,1 милион тона угља, што је око 1,3 одсто више од плана.

Највеће количине лигнита од око 10,1 милион тона ископане су на копу Поље "Д", док је на копу "Тамнава - Западно поље", који је највише страдао у прошлогодишњим мајским поплавама, ископано око 9,3 милиона тона угља. То је за чак 23 одсто више од планираног. На копу "Велики Црљени" произведено је око 2,9 милиона тона угља, док је на Пољу "Б" произведено око 935.000 тона.

На костолачком копу "Дрмно" пoвeћaна je прoизвoдњa угљa зa ширoку пoтрoшњу jeр се угaљ издвaja и сa сeпaрaтoрa. На тај начин убрзана је и испoрукa угљa пoтрoшaчимa. И произвођачи електричне енергије у Костолцу имају веома добре резултате. Термоелектрана "Костолац Б" премашила је план производње у октобру за четири одсто и испоручила је 418,38 милиона киловат-сати. План је био да блокови произведу по 201 милион киловат-сати, а на крају октобра блок Б1 је произвео 208,75 милиона kWh, док је блок Б2 остварио нешто бољи резултат са 209,63 милиона kWh.

Термоелектрана "Костолац Б", која послује у оквиру ЕПС-овог огранка "ТЕ-КО Костолац", испунила је и план производње за првих 10 месеци ове године и од почетка године до краја октобра испоручила 3,36 милијарди киловат-сати.


СИГУРНО

ТОКОМ октобра просечно је дневно, на колубарским коповима, бележена производња од око 88.400 тона. То у потпуности задовољава потребе термоелектрана за сигурну и стабилну производњу електричне енергије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације