У КОНТРОЛИ рада туристичких агенција, Националној асоцијацији туристичких агенција (ЈУТА) придружиле су се и државне инспекције. Непосредно после скандала са туристичком агенцијом "Унико", која је продавала фантомске аранжмане и преварила грађане, државне иснпекције кренуле су у озбиљнију контролу пословања организатора путовања.

Прво је туристичка инспекција покренула акцију одузимања лиценце агенцији "Барцино турс", која је у жижу јавности доспела после саобраћајне несеће крајем јуна у којој се преврнуо аутобус пун путника из Грчке, када је страдала и једна путница. Потом је, како "Новости" незванично сазнају, пореска инспекција ушла у просторије "Барцино турса" проверавајући да ли постоје неправилности у раду.

Осим ове, у фокусу пореских инспектора је и агенција "Хелена травел", која је са "Барцином" организовала пут са трагичним крајем. У Пореској управи нису хтели да коментаришу шта су нашли у њиховим папирима.

За информације "са лица места" остали смо ускраћени, јер у "Хелени травел" истичу да не могу ништа да кажу, пошто су "сви на службеном путу".