У кафану у Србију, у Бугарску по храну

22. 06. 2015. у 12:43

По "Евростату", алкохол и услуге у ресторанима код нас међу најјефтинијим у региону. Јефтинију храну и сокове су пазарили Бугари, Румуни, Македонци и Албанци

У кафану у Србију, у Бугарску по храну

СРБИЈА се, по ценама потрошачке робе и услуга, лане нашла на средини листе међу 37 европских земаља, са индексом 53 одсто просека Европске уније. Јефтинији живот него код нас био је у Бугарској са 48, Македонији са 47 и Албанији са 50 одсто европског просека. Европски статистички завод "Евростат" је објавио да су више цене потрошачке робе и услуга од наше земље, у региону имали Румуни 54 одсто просека ЕУ, Црногорци и Мађари по 57, Хрвати 67 и Словенци 83 одсто.

Цене алкохолних пића и цигарета, услуга у ресторанима и хотелима су међу најповољнијима у тој категорији у региону. Јефтиније него код нас је само у Македонији, Албанији и БиХ.

За ове производе највише новца требало је издвојити у Словенији, Хрватској, Румунији и Мађарској.

По ценама хране и безалкохолних пића Србија је била међу најскупљим државама у региону. Индекс цена у овој категорији је био 74 одсто европског просека, колико је износио и за БиХ. На исхрану су, ипак, највише трошили Словенци, којима је индекс тих цена био на нивоу 99 одсто европског просека, Хрвати са индексом 90, Црногорци 77 и Мађари 76 одсто.

Јефтинију храну и сокове су пазарили грађани Бугарске, Румуни, Македонци и Албанци.

Цене одеће и потрошачке електронике у Србији су близу европског просека, са индексом од 92 односно 94 одсто, а по јефтиној одећи су предњачиле Албанија, Мађарска, Македонија, Бугарска, БиХ, Румунија и Хрватска.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

deki

22.06.2015. 13:30

Vec 30 godina gledamo i zagledamo tudje dvoriste dok je u nasem prisutan lopovluk,haos,korupcija,uzasne cene ,kriminal...Manite se tudjeg dvorista resavajte probleme u svome dvoristu!