Велетржница на 10.000 квадрата

М. Н. С.

среда, 13. 05. 2015. у 07:50

Велетржница на 10.000 квадрата
На јесен ће бити готова градња највеће балканске трговине на велико

ИЗГРАДЊА "Велетржнице" од 10.000 квадратних метара настављена је јуче на београдској Кванташкој пијаци, после паузе од готово годину дана. Највећа специјализована трговина за промет прехрамбених и пољопривредних производа на Балкану, према предвиђеним роковима градње, прве трговце и купце требало би да прими већ ове јесени.

Како за "Новости" каже Наташа Путник, директор "Велетржнице", радови су прошле године стали због неусклађености са извођачима и недостатка средстава, а посао су одлагале и законске процедуре око јавних набавки. За изградњу ће бити задужено предузеће "Јадран", које је на тендеру дало најповољнију понуду. Према условима тендера рок за изградњу је 120 дана.

- Извођач радова морао је да испуни прилично захтевне услове које су прописани тендером - каже Путник. - У року од 120 дана требало би да никне 10.000 квадрата хала и приступне саобраћајнице за транспорт и доставу робе и логистичку подршку. То ће бити једини центар где ће трговци и пољопривредници имати најсавременије услове за чување хране, што ће гарантовати и квалитет воћа и поврћа.

"Велетржница" је пројекат од националног значаја који српску привреду може да учини конкурентнијом.

- Већина трговаца и пољопривредника је веома заинтересована за изнајмљивање простора у будућим халама - каже Наташа Путник. А купци ће на једном месту имати комплетну понуду. Велетржница је иначе у стопостотном власништву Града Београда, а посебно морам да захвалим градоначелнику Синиши Малом и градском менаџеру Горану Весићу, који су подржали овај пројекат.

ПОВОЉНИЈЕ ЦЕНЕ

СТРУЧЊАЦИ истичу да ће "Велетржница" допринети бржем развоју пољопривреде у Србији, а њеном изградњом обогатиће се и понуда робе на нашем тржишту, што ће значити и повољније цене. У највећој специјализованој тржишној институцији Србије за промет прехрамбених и пољопривредних производа на велико, послује више од 10.000 трговаца и произвођача из целе земље, дневно је посети око 3.000 купаца, а месечни промет робе је између 12.000 и 15.000 тона.

Коментари (3)

Niko

13.05.2015. 17:46

Da li zna neko odgovor kada ce se napraviti fabrika od 10.000 m2 u kojoj ce biti zaposljeno bar 500 ljudi??? Za proizvodnju npr.el.komponenata...diode...triode...tranzistora...releja ne treba puno prostora...a ti proizvodi se u svim mogucim uredjajima koriste