БЕОГРАД - Руски инвеститори заинтересовани су за приватизицију ПКБ-а, изјавио је данас градоначелник Београда Синиша Мали, који верује да је тај пољопривредни комбинат интересантан и за инвеститоре из других земаља.

Мали је у изјави Танјугу рекао да је прошле године, када су уведене санкције ЕУ према Русији, та земља изразила заинтересованост да купује што више производа из Србије, посебно пољопривредних и прехрамбених.

"То су активности које теку већ неколико месеци уназад, а с обзиром да је ПКБ у процесу приватизације, они су изразили заинтересованост да учествују у том процесу како би себи створили базу за извоз, не само пољопривредних, него и млечних производа у Русију", рекао је Мали.

Он је подсетио да се кренуло са приватизацијом ПКБ-а и да очекује да ће до половине године бити расписан јавни позив за потенцијалне инвеститоре, а у међувремену се ради на сређивању имовинско-правних односа.

"Мислим да ће ПКБ, бар тај пољопривредни део, бити интересантан за већи број инвеститора, а не само за инвеститоре из Русије", закључио је Мали.