РАДИЈАТОРИ произведени у Чачку, ускоро би се могли наћи на кинеском тржишту. Фабрику "Цини", која их прави, посетила је шесточлана делегација фабрике "Ју-Ма", једног од највећих произвођача и дистрибутера грејних тела у Кини и показала заинтересованост за сарадњу две компаније.

Власник фирме "Цини", Слободан Спасојевић, каже да је "Ју-Ма" једна од највећих фабрика у Кини која се бави производњом и пласманом радијатора на руско и европска тржишта. Он истиче да су представници предузећа из града Ти - Јанг показали велику заинтересованост за производе чачанске фабрике и удружен наступ и пласман на светска тржишта.

- Разговори о сарадњи почети су пре годину дана - истиче Спасојевић. - Сада прецизирамо моделе пословања.

Јанг Кси Јонг, власник и директор фабрике "Ју-Ма", каже да је кинеско тржиште радијатора велико и да постоји огромна потражња за овим производима.

Он напомиње да је делегација сачињена од стручњака из ове области као и представника кинеске Асоцијације за радијаторе који ће се детаљно упознати са производним програмом фабрике "Цини". Гости из Кине су присуствовали испитивању квалитета чачанских радијатора, јер су заинтересовани да сопствену производњу грејних тела покрену по овдашњој лиценци.

Фабрика "Цини" се већ 15 година бави производњом термо-уређаја.


РАДЕ ЗА РЕКОРД

ФАБРИКА "Цини" је основана још 1977. године, а власник Слободан Спасовић има двадесетак регистрованих патената. Овај инжењер технологије и његово предузеће ушли су 2007. године у Гинисову књигу рекорда, пошто су на Тргу устанка у Чачку монтирали највећи радијатор на свету, величине шест пута шест метара, који је био функционалан и радио је.