Кондић на челу Јата

Т. С.

10. 09. 2013. у 21:38

Кондић на челу Јата
Скупштина „Јат ервејза“ разрешиће у среду Велибора Вукашиновића са функције в. д. генералног директора српске националне авио-компаније
СКУПШТИНА „Јат ервејза“ разрешиће у среду Велибора Вукашиновића са функције в. д. генералног директора српске националне авио-компаније. За првог човека „Јата“, како је и најављено, биће именован Дане Кондић. Ово кадровско решење Скупштини „Јата“ предложила је Влада Србије на седници у уторак.

После сагласности Комисије за заштиту конкуренције на трансакцију којом „Етихад“ са 49 одсто постаје сувласник српског превозника, стекли су се услови за примену споразума о стратешком партнерству „Јата“ и авио-компаније из Абу Дабија. Уз Кондића биће изабран и комплетан нови менаджмент. У наредном периоду „Јат ервејз“ ће променити име у „Ер Србија“, а први „ербасови“ који од 27. октобра стижу у флоту, већ се фарбају у нове боје српске авио-компаније.

Иначе, Дане Кондић, рођен је у Аустралији и има двојно, аустралијско и српско држављанство. Кондић је радио у водећим светским авио-компанијама и има 20 година искуства у авио-индустрији и туризму. Крајем деведесетих био је менаджер развоја пословања у аустралијској компанији „Квантас“ и шеф глобалне продаје у „Малезија ерлајнс“. Био је и на високим менаджерским позицијама компанија које се баве туризмом - „Куони травел“ и „Абакус интернешенал“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације