КРУШЕВАЦ - Компанија У.А. Ариболт из Истанбула отвориће у наредних шест месеци погон за производњу женских чарапа у Крушевцу и за почетак запослити око 100 радника, саопштио је у уторак власник те компаније Ариф Каздал.

У наредна три месеца, компанија ће у Крушевац преместити око 200 машина вредности два милиона евра, да би у следећа три месеца покренула производњу од око четири милиона чарапа месечно.

"Крушевац смо изабрали због тога што има слободну зону, као и због велике стопе незапослености", казао је Тањугу власник компаније, након разговора са градоначелником Крушевца Братиславом Гашићем.

Он је рекао да је реч о озбиљној компанији која, осим у Турској где се месечно производи око пет милиона чарапа, има погоне у Литванији са производњом од 2,5 милиона производних јединица на месечном нивоу.

Производња у Крушевцу биће намењена тржиштима Русије, Белорусије, Украјине и Румуније, саопштено је након састанка у градској управи.

"Разговарали смо о потенцијалним локацијама, видећемо да ли ће представници турске компаније изградити нови објекат или ће адаптирати постојеће напуштене објекте великих система", казао је градоначелник Гашић.

Он је нагласио да Крушевац има оспособљене кадрове за рад у конфекцији, с обзиром да је у том граду некада постојала и дечја конфекција "Јастра" и подсетио да је недавно још једна турска компанија за производњу ПВЦ столарије преселила своје машине у тај град.