Кркобабић преузео функцију директора Поште Србије

Тањуг

28. 09. 2012. у 14:03

Заменик председника Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Милан Кркобабић преузео је данас функцију директора Поште Србије од досадашњег вршиоца дужности Горана Ћирића

БЕОГРАД - Заменик председника Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) Милан Кркобабић преузео је данас функцију директора Поште Србије од досадашњег вршиоца дужности Горана Ћирића.

Након преузимања дужности Кркобабић је казао да пошта не може да се сведе само на слање писама и да се у први план стави финансијски аспект, већ је она један од стубова државе који штити њене интересе.

''Ваша униформа је можда последња униформа ове државе на Косову и Метохији, и ако оде и она отишла је и држава'', казао је Кркобабић и навео примере мањих места где банке немају интереса да обављају платни промет, а да нема поште људи би морали да иду у удаљена места да обаве посао.

Он је казао и да ће допринети да Пошта остане стуб, битна институција са којом не може да се игра како коме падне на памет.

Када су у питању радна места, Кркобабић је истакао да ће се за сада и даље држати девизе да има мањка послова, а не вишка људи.

''Свакога ко дође код мене са ставом да у одређеном организационом делу има вишка људи, питаћу шта је радио на проналажењу новог посла'', нагласио је Кркобабић.

''Очекујем пуну подршку запослених и немам намеру да радим комбинације, ни кадровске ни друге. Потпуно сам непрофитан, и иако су о мени причали свашта, за мене још није везана ниједна афера'', казао је Кркобабић.

Када је реч о оцени претходног рада, он је казао да су резултати више него добри, али могу бити и бољи што зависи од запослених

Подносећи извештај о пословању, Ћирић је казао да је током његовог мандата остварена модернизације поштанског система у сарадњи са државним институцијама и отварањем тржишта која до тада нису била типична за ову делатност.

Како је навео, у овом тренутку на рачунима Пошта Србија има око 40 милиона евра и око четири милијарде динара, док су обавезе до краја августа износиле око 55 милиона евра, углавном за откуп акција Телекома од Италијана.

''Паралелно смо инвестирали и финансирали и бележили добре резултате што се тиче и нето и пословне добити'', истакао је Ћирић.

Он је казао да су сви усмерени на технолошко унапређивање система и пуну аутоматизацију прераде пошиљки кроз изградњу главних поштанских центара у Нишу, Београду и Новом Саду, додавши да ће то значити сигуран пут Поште Србије ка најразвијенијим поштанским управама у Европи.

Он је подсетио да ће на Конгресу светског поштанског савеза 1. октобра у Дохи Пошти Србије бити уручена награда ''златни сертификат'' за најбрже растући квалтет поштанских услуга у југоисточној Европи.

''Са оваквим тимом и посвећеношћу 15.000 упошљених у систему Поште Србије, предузеће има будућност и предуслове да расте, напредује и побеђује у јос већим утакмицама'', закључио је Ћирић.

Како је речено приликом примопредаје дужности, Ћирић ће остати на функцији специјалног саветника у Пошти Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

vuk

28.09.2012. 15:03

Znate kako se ponosno osecate kad na zgradi Poste u Zenevi medju prvih 21 imena vidite i ime Srbije. Drzava se zaista ponasa neodgovoro kad na celo ovakvih institucija postavlja ljude kao da su u pitanju kancelarije mesne zajednice. Sve to dodje na naplatu, ali ceh nazalost uvek placa narod.

kicholino

28.09.2012. 15:27

ovim licemerima ne bih dao no kokosinjac da vode...ali sta se tu moze...glasao narod za njih...

garibaldi

28.09.2012. 16:03

odvratni su mislio sam ajde bice malo bolji ali izgleda nema leka za politicare . zar ga nije sramota prvo sina za podpredsednika parije a potom na mesto gde se ubiraju a na zaradjuju pare

Archibald II

28.09.2012. 20:58

Toliko o departizaciji države, za koju se PUPS nije ni zalagao, ali zato jesu svi ostali i svi ti ostali su se utrkivali u kritici Demokratske stranke, a šta rade sada ??? Bruka i samota ! Neistinom su došli na vlast, neistinom vladaju i zbog neistine će ..........

ljiljana

30.09.2012. 12:51

Gospodine Ciricu Posta jeste dobro poslovala,ali ne samo zahvaljujuci vama.Dobro su povukli obicni radnici,postari na primer koji se vracaju po nekoliko puta jer ne mogu sve da ponesu.Njihova plata je beda.Vi ste bili sponzori mnogima i povecavali plate ljudima koji nista ne rade.ZAboravili ste na obicne radnike, a da nije njih ne biste mogli nista.Nije to lepo!!!