Од ког момента важе нове мере Владе Србије и да ли се оне односе на протесте?

NovostiOnline

четвртак, 09. 07. 2020. у 17:40

Од ког момента важе нове мере Владе Србије и да ли се оне односе на протесте?

Фото: Н.Скендерија

Како сазнајемо, Влада сутра треба да усвоји ову меру, али и остале о којима је премијерка говорила
ПОСЛЕ седнице кризног штаба о најновијим мерама у главном граду, услед неповољне епидемиолошке ситуације због корона вируса, премијерка Ана Брнабић објавила да је једна од њих потпуна забрана јавног, организованог окупљања за више од 10 људи и у затвореном и на отвореном простору.

Како сазнајемо, Влада сутра треба да усвоји ову меру, али и остале о којима је премијерка говорила.


Подсећамо и да мере ступају на снагу када буду усвојене на седници Владе Републике Србије, и да се потом објављују у Службеном гласнику, те тако најављене мере још не важе, преноси Телеграф.рс.


Будући да су у Београду, али и у још неколико градова широм Србије протекла два дана организовани протести, као и да они нису били ни организовани ни пријављени поставља се питање како ће се ситуација на даље одвијати.


И сама премијерка се после седнице осврнула на ситуацију која се дешава у прилично здравствено неповољном тренутку за нашу државу.


- Такво понашање, таква окупљања, нешто што директно угрожава наше здравствене раднике, а тиме и животе људи који се лече, не могу да разумем - казала је она.


Брнабић је указала да је јуче 118 људи било на респираторима и упитала да ли је то времене да се бијемо по улицама, додајући да има медија који здушно то подржавају.


- Људи има времена за то. 'Ајде да победимо корону, да се вратимо тамо где смо били у мају, па ћемо да протестујемо - рекла је и додала:


- Када је било да нема протеста против власти у Србији...?.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Rensto

09.07.2020. 18:19

postovsna gospodjo a kada ljudi trce ns utakmice humanitarne tenis turnire to ne ugrozava zdravljedali su krizni stabovi italije nemackefrxncuske... glupi kada ne dzju gledaoce na stafionimamolim recite javnio ko je to dozvoliopa onda dalje pricajte o brizi za nase zdravljehval

Да кажем

09.07.2020. 19:02

@Rensto - Колико се сећам неко је лупао у шерпе и тражио да се "ослободи из логора" . Нико није купио улазнице и натероа некога да иде на дерби и "прославу титуле". Дакле требало је да се збрсни нешто да би прорадила "свест код масе"??

DR.Djordje

09.07.2020. 18:24

Sve mere su zasnovane na kvadratima. Koje su to mere, a sta cemo sa vrticima sobe imaju otprilike 20-30 kvadrata a dece isto toliko. Sad bas ne znam koliko bus ,trola itd. imaju kvadrata ali mislim da i to neodgovara merama. Znaci uvodimo mere bez mere. xaxa