Затворени вртићи: И Куршумлија прогласила ванредну ситуацију

Д.З.

четвртак, 09. 07. 2020. у 15:25

Затворени вртићи: И Куршумлија прогласила ванредну ситуацију

Фото: Б.Пантић

Према речима Радољуба Видића, председника општине, наложена је забрана рада кафића после 22,00 часа али и већих окупљања односно одржавања славља
После кризног штаба града Прокупља који је у циљу спречавања ширења короне вируса прогласио ванренду ситуацију односно ограничио рад угоститељских објеката и наложио коришћење прописаних правила, данас је и кризн штаб друге Топличке општине, односно Куршумлије прогласио ванредну ситуацију.

Према речима Радољуба Видића, председника општине, наложена је забрана рада кафића после 22,00 часа али и већих окупљања односно одржавања славља.

Иначе, након што је на последњем тестирању од 6. јула утврђено да су три васпитачице из овдашњег обданишта позитивне на присуство корона вируса, кризни штаб је наложио и обуставу редовног рада објекaта предшколске установе „Сунце“ и „Чаролија“ почев од јуче (данас 9. јула) на период до седам дана.

Иначе, како сазнајемо у локалној самоурави све је више оних који се овдашњем Дому здравља јављају са симптомима корона вируса због чега постоји бојазан од оболевања већег броја грађана поготову што су сви до сада позитивни били на неком од славља која су се одржавала претходних викенда и то са већим бројем званица односно са више од стотину гостију.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације