Брнабић упозорила: Скупо ћемо платити окупљања на протестима у Београду

Танјуг

четвртак, 09. 07. 2020. у 14:29

Брнабић упозорила: Скупо ћемо платити окупљања на протестима у Београду

Фото: Танјуг

Премјерка Ана Брнабић изјавила је да ћемо по питању ширења корона вируса скупо платити протесте у Београду, где је и иначе накритичнија ситуација

БЕОГРАД - Премјерка Ана Брнабић изјавила је данас да ћемо по питању ширења корона вируса скупо платити протесте синоћ и прексиноћ у Београду, где је и иначе накритичнија ситуација.


"Ту више немамо капацитете да примамо људе на болничко лечење", рекла је Брнабић после седнице Кризног штаба.


Истиче да ће окупљања током протеста у претходна два дана сигурно бити проблем за те људе да се сместе у здравствене установе, као и да ће свакако бити потребе за тим у наредних пет до 10 дана.


"До тада се надамо да су претходне мере - обавезна маска у свим затвореним просторима дале резултате и да ћемо имати мањи притисак на здравствене установе", рекла је премијерка и захвалила грађанима, који су у највећем броју, поштовали те мере.


Додаје да се због тога очекује пад броја заражених, али да оно што се синоћ и прексиноћ дешавало неће никоме ништа добро донети.


"Тако они нашим здравствени радницима показују да их није брига за муке које они имају и не помажу им да спасу људске животе", нагласила је Бранбић.


Каже да ће се пратити ситуација у локалним самоуправама и навела да је добар пример Крагујевац где је уведено ограничење рада угоститељских објеката до 20 сати, шот је дало добре резултате у смањењу броја заражених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ivan Zgrozeni

09.07.2020. 17:33

Zdravstveni radnici nisu mucenici. Rade posao koji su odabrali i za to su placeni. Veci mucenici su pekari koji ustaju rano ujutro i znoje se kraj tople peci.