Реаговање СИНОС-а због пребијања новинара на демонстрацијама

Novosti Online

четвртак, 09. 07. 2020. у 10:14

Реаговање СИНОС-а због пребијања новинара на демонстрацијама

Фото: Н. Скендерија

СИНОС позива полицију да осигура безбедно радно окружење за новинаре и медијске раднике
Синдикат новинара Србије (СИНОС) протестује због пребијања новинара Бете на јучерашњим демонстрацијама и захтева одговорност полицајаца који су тукли нашег колегу само зато што је професионално обављао своју радну обавезу.


СИНОС захтева утврђивање одговорности полицајца који се насилно и недолично понео према новинарки Нова С и оних који су јуче у Новом Саду напали екипу РТС и сниматељу разбили камеру.


СИНОС позива полицију да осигура безбедно радно окружење за новинаре и медијске раднике и да не дозволи насртаје на медијске куће као што се десило у Новом Саду кад су демонстранти бацали лименке и флаше на зграду Радио телевизије Војводина где је због разбијеног стакла једна особа повређена.


СИНОС позива све медијске куће да са протеста и свих догађаја извештавају професионално – прецизно, истинито и благовремено а председника државе да на конференцијама за новинаре колеге које му постављају питања не етикетира као “непристојне” и “неваспитане” чиме урушава достојанство и интегритет новинарске професије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације