Будући бруцоши улазе у групама, али само са маском: Ево које све мере против епидемије примењују факултети на упису

Љ. Б.

четвртак, 09. 07. 2020. у 15:05

Будући бруцоши улазе у групама, али само са маском: Ево које све мере против епидемије примењују факултети на упису

Фото: К. Михајловић

На већини факултета су задовољни динамиком уписа бруцоша
ФАКУЛТЕТИ Универзитета у Београду предузели су све мере здравствене заштите приликом уписа будућих бруцоша који, да би се уписали, морају лично доћи на факултете, а могућност електронског уписа не постоји. Иако је придржавање антиепидемијских прописа понегде и успорило процедуру, на већини факултета су задовољни динамиком уписа бруцоша.

На Економском факултету, како нам каже декан Бранислав Боричић, за сваког бруцоша упис је заказан, а за сат времена упише се њих 25.

- Деца седе напољу, улазе по троје или четворо, а сви који су унутра обавезно носе маске. Ми у њиховим електронским пријавама имамо све податке, они донесу оригиналне дипломе и све иде брзо и ефикасно - каже проф. Боричић.

И Машински факултет строго води рачуна о заштити студената и запослених, па се на улазу мери температура, постављена је дезобаријера, а маске су обавезне.

- У зграду улази група од 80 студената и они иду у амфитеатар у који може да стане 700 људи, тако да је размак више од два метра, сви шалтери раде и све иде брзо - каже декан Радивоје Митровић. - Када се једна група упише прави се пауза од два сата како би се све дезинфиковало и очистило па онда на ред долази следећа група и тако док се сви будући бруцоши не упишу.

Електротехнички факултет већ је уписао више од 600 студената.

- Остало је да упишемо још њих стотинак. Студенти улазе по прозивци, на улазу се контролише да не буде гужве, све тече без проблема - каже, за наш лист, декан Мило Томашевић.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације