Вучић саопштио да ће се градити две велике ковид болнице у Београду и Крушевцу

Novosti Online

уторак, 07. 07. 2020. у 18:33

Вучић саопштио да ће се градити две велике ковид болнице у Београду и Крушевцу
Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности поводом разговора о формирању нове Владе Републике Србије, наставка дијалога између Београда и Приштине и планова за сузбијање епидемије Ковид-19
Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности поводом разговора о формирању нове Владе Републике Србије, наставка дијалога између Београда и Приштине и планова за сузбијање епидемије Ковид-19.

- Данас је од почетка пандемије Коронавируса у нашој земљи најтежи дан! Ево имамо 13 особа, а већ у овом тренутку имамо 120 људи на респираторима. Ситуација је алармантна у Београду, озбиљна у још четири града у Србији. Београд је у критичној ситуацији. У складу са тим, од сутра нема више окупљања више од 5 људи, а од петка уводимо полицијски час до понедељка - саопштио је председник Србије.


- Лекари се боре свако дана, они су ту да се боре за наше животе. Београд је по последњим резултатима најкритичнији. Свуда другде. је то некако под контролом. Једино је добро што се у Београду људи јављају раније.


- Болнице су нам буквално препуне. У Војводини, иако је тежа ситуација него што је била, и даље је најповољнија ситуација. Добио сам податке и за КиМ, гора је ситуација него што је била и они ће доносити у сарадњи са Владом Србије ригорозне мере. Ми нећемо да кријемо ни број мртвих ни заражених! Ми тестирамо 9.000 људи сваки дан. Прва држава до нас 1.400 на дневном нивоу!


Вучич је рекао и да "Вулину ништа није било, али да је питање како би његовим родитељима било".


- Сачувајмо здравствени систем. Ти људи су хероји, а трпе најпрљавију кампању - казао је наводећи пример медицинске сестре из Новог Пазара која се суочила са осудама за поступање са девојчицом која је примила инфузију испред болнице у том граду.


- Кажу да кријемо број респиратора, овог тренутка имамо 376, међутим, ми у нашем магацину у Крњешевцима имамо још 578 клиничких реписратора, и имаћемо 1100 у року од осам дана. Респиратор амобилних 122, апарата за анестезикју 103.


Председник је додао да је у Новом Пазару знатно боља ситуација.


- Моја грешка је што сам био на путу и нисам одмах ангажовао Војску. Моје наређење је било да тамо иду без оружја. Људи у Пазару, Тутину воде рачуна о њима. Хвала свим људима.


- Очекујемо најтежи талас короне око 1. новембра. Данас смо добили одлуку о две велике Ковид болнице. Једна ће бити на батајничком путу. Она ће имати око 800 до 1000 кревета. Друга Ковид болница биће у Крушевцу!


Опширније о новим мерама прочитајте КЛИКОМ ОВДЕ.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (29)

sandra

07.07.2020. 18:49

Predsednik svakodnevno radi na suzbijanju korona virusa! Nabavlja testove, medicinsku opremu, apeluje svakodnevno na narod, gradi posebne kovid bolnice! Nase je da postujemo mere i da se potrudimo da zajedno suzbijemo ovaj virus!

Rade

07.07.2020. 18:52

Ove bolnice postaju neophodne jer ocigledno borba sa virusom se trajati mnogo duze nego sto se predpostavljalo.

Pedja

07.07.2020. 19:31

Dve nove covid bolnice omogucice ce rasterecenje postojecih bolnica i olaksati borbu protiv ovog opakog virusa.

Ivan Marinkovic

07.07.2020. 20:31

Klinci se buduci da ne rade kafici uvece skupljaju ispred trafika da popiju pice, u radnjam koje rade non stop svi nocu ulaze bez maski i to niko ne kontrolise,. Bolje stojeca omladina iz Beograda buduci da kafici i klubovi rade do 11 ide u Novi Sad i okolne gradove u provod... I onda sto mora policiski cas ...

Crni Dzic

07.07.2020. 21:13

Postoji puno praznih bolnica i rehabilitacionih centara sirom Srbije koji mogu da se renoviraju i koriste.

Daksi

07.07.2020. 21:39

Velika ulaganja u zdravsteni sistem Srbije se nastavljaju, najavljenom izgradnjom dve bolnice omogucice se bolji tretman za pacijente.

Ivana

07.07.2020. 21:43

Covid 19 bolnice su potrebne narodu,i dragomi je da će zgradnja tih bolnica trajati kratko.Epidemija može da traje nekoliko godina. Narod treba da se vakciniše na grip, pogotovu stariji ljudi i oni koji su preležali Covid19.

Milica

07.07.2020. 22:38

S obzirom na nastalu situaciju mora se biti u pripravnosti i omoguciti adekvatnu brigu za pacijente.

nana

08.07.2020. 06:11

Ako se sami gradjani ne pridrzavaju mera sve ovo moze da ode u nedogled. Mislim da niko ne zeli da se to desi.

Stefan

08.07.2020. 09:12

Za razliku od onih koji sede sa strane i kritikuju Vučić donosi najteže odluke i naravno da nekada i pogreši.