Судије хоће у кризни штаб, траже и рад од куће: Захтеви делилаца правде

NovostiOnline/ В. Ц. С.

уторак, 07. 07. 2020. у 14:18

Судије хоће у кризни штаб, траже и рад од куће: Захтеви делилаца правде

Илустрација / Фото Д. Миловановић

Друштво судија Србије затражило је да један члан кризних штабова на свим нивоима убудуће буде и судија, да се запосленима у правосуђу обезбеди заштитна опрема и да не долазе они чије присуство није неопходно

ДРУШТВО судија Србије затражило је да један члан кризног штаба како републичког, тако и локалних самоуправа, убудуће буде и судија - представник Високог савета судства.

Како су навели, његова дужност била биа да приликом одлучивања о мерама заштите укаже на специфичности функционисања конкретних судова и законске процедуре.

ДСС захтева и да се запосленима у правосуђу који долазе на рад обезбеде маске, дезинфекциона средства и по потреби друга заштитна опрема, а да се онима чије стално присуство у судници није неопходно (судијски приправници и помоћници, као и судије које немају заказана рочишта или одлучују о правним лековима), омогући рад од куће.

У судску зграду би долазили по потреби, ради заказивања и одржавања рочишта, експедовања одлука, задуживања новим предметима, решавања поште…Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Budjoni

07.07.2020. 15:00

Kako se ceni njihov rad u svetu bolje da ne dolaze na posao. "besudna zemlja" M.L.