Корона се не смирује: Ванредна ситуација проглашена и у Богатићу

NovostiOnline

понедељак, 06. 07. 2020. у 23:51

Корона се не смирује: Ванредна ситуација проглашена и у Богатићу

Фото: А.Делић

Наредбом је забрањено окупљање у затвореном простору више од 100 особа, а на отвореном више од 500, док је рад угоститељских објеката ограничен на временски период од 6 часова до 23 часа
И у општини Богатић вечерас је проглашена ванредна ситуација.


Како се наводи на сајту те општине, одлуку о проглашењу ванредне ситуације донео је председник те општине Ненад Бесеровац.


Такође, Штаб за ванредне ситуације општине Богатић донео је данас наредбу, која подразумева више мера, попут употребе заштитних маски у свим затвореним просторима и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 метара.


Наредбом је забрањено окупљање у затвореном простору више од 100 особа, а на отвореном више од 500, док је рад угоститељских објеката ограничен на временски период од 6 часова до 23 часа.


Како се наводи, рад угоститељских објеката треба прилагодити тако да за једним столом не могу да седе више од 2 особе уз обавезни размак од 1,5м између столова.


Такође, препоручује се привредним субјектима који обављају угоститељку делатност да тежиште делатности преусмере на отворени простор, односно башту, уз примену одговарајућих мера заштите.


Власницима базена наређује се да коришћење купалишта организују на начин којим се обезбеђује безбедност корисника, а које подразумева ограничен број људи и поштовање мера заштите.


Наређује се "Мачва Експрес ДОО" да не дозволи улаз у возила јавног превоза особама које не користе заштитне маске, као и појачан рад Комуналног предузећа, нарочито у погледу прања и дезинфекције јавних површина у циљу обезбеђивања здравствене безбедности грађана општине Богатић.


Наредба подразумева и мерење телесне температуре приликом уласка у објекте јавне намене, као и постављање средстава за дезинфекцију руку и дезобаријера испред улаза у објектејавне намене.


Обавезно је и спровођење мера заштите у козметичким, фризерским салонима и салонима лепоте, уз заказивање термина и обавезно ношење маски и рукавица.


Наређује се вршење дезинфекције свих јавних објеката, као и минимум једном дневно дезинфекција заједничких просторија у стамбеним зградама.


Општинска управа мора да инспекцијске послове организује тако да сви делови инспекцијских служби врше надзор над применом мера из ове наредбе.


Ванредна ситуација на снази је у још 15 општина или градова: Владиничином Хану, Лучанима, Београду, Новом Пазару, Тутину, Крагујевцу, Врању, Ивањици, Шапцу, Чачку, Краљеву, Ариљу, Пожеги, Ужицу и Прибоју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације