НОВОСТИ САЗНАЈУ: ОДБАЧЕНА Бујошевићева кандидатура

В.Ц.С.

понедељак, 06. 07. 2020. у 19:27

НОВОСТИ САЗНАЈУ: ОДБАЧЕНА Бујошевићева кандидатура

Фото: В.Данилов

Управни одбор РТС отворио пристигле апликације за генералног директора
УПРАВНИ одбор РТС отворио је данас пристигле пријаве на конкурс за новог генералног директора јавног сервиса. Како сазнају „Новости“, две пријаве су прихваћене, а три одбачене, међу којима је пријава и актуелног в.д. директора Драгана Бујошевића, јер није потписана.

УО је прихватио пријаве Васка Васовића, дугогодишњег сниматеља и директора фотографије РТС-а, и Марка Милутиновића, одговорног уредника ПГП РТС и уредника и водитеља емисије „Лице нације“ на ТВ Панчево. Њих ће у наредним данима чланови УО позвати на разговор.


Одбачене су кандидатуре Владимира Паликуће, новинара и уредника „Јутарњег програма“ и познатог лица „Београдске хронике“, као и Светисалава Недељковића, новинара РТС у пензији. Оба кандидата су пропустила да доставе доказе да су бар 10 година били на руководећим позицијама, што је био један од услова конкурса.


Како нам је објашњено у овој медијској кући, УО има рок од 45 дана да одлучи о новом директору. Уколико нико од кандидата не буде изабран, конкурс се поново расписује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације