Очи су му биле потпуно затворене и модре: Исповест Сјеничанина који је спасао дечака сигурне смрти

Новости онлине

04. 07. 2020. у 22:43

Очи су му биле потпуно затворене и модре: Исповест Сјеничанина који је спасао дечака сигурне смрти

Фото: Фејсбук/Davud Mesic

Давуд Месић (66) каже да је, чистећи хидроелектрану у немачком граду Бургау, угледао дечје папуче и играчке, а убрзо је схватио да је дете под водом
Сјеничанин Давуд Месић (66), који годинама живи и ради у Немачкој, прошле недеље је сигурне смрти спасао дечака (4) који је упао у реку код хидроелектране и тако постао херој градића Бургауа на југу Немачке.

Месић је испричао да је са својим шефом чистио две мање централе када је приметио најпре дечје папуче и играчке.

- Отишли смо у Бургау, у коме се налазе две мање централе, како бисмо их прегледали и очистили. Дошао сам до решетке и угледао папучице и неколико играчака, али не и дете, јер је оно било у мутној води, на метар и по дубине - прича храбри Месић и додаје:

- Када је шеф укључио хидраулично чишћење, извирило је нешто што је изгледало као лутка, па је он угасио машину и метлом гурнуо тело. У том моменту смо видели ручицу, па сам клекнуо и извукао детенце на платформу.

Шеф је рекао да је дете мртво, пулс није имало, срце му није куцало, а очи су му биле потпуно затворене и модре. Било је хладно као лед. Како наводи наш саговорник, одлучио је да сам реанимира малишана.

- Масирао сам му срце и давао вештачко дисање пуна два минута. Одједном је оживео! Отворио је окице, погледао ме и вриснуо. Убрзо је стигао и хеликоптер са полицијом и Hитном помоћи, па сам им предао дечака - прича Сјеничанин и додаје да су лекари касније питали да ли му је прву помоћ пружила стручна особа, лекар.

- Обрадовао сам се када су му рекли да је малишан добро и да нема озбиљније здравствене последице. Мени је требало неколико дана да се после свега смирим и дођем себи - каже Месић, о чијем су херојском подвигу писали и немачки медији.
Он наглашава да су му родитељи дечака захвални што му је спасао живот. - У контакту сам с породицом детета. Рекли су ми да се оно добро осећа, а родитељи су још увек у шоку и под стресом. Они су ми, наравно, захвалили - каже саговорник.

Како су немачки медији пренели, истрагом је утврђено да је четворогодишњак упао у реку Миндел док се играо на обали. Очевици несреће су позвали полицију, а малишан се пуком срећом зауставио тридесет метара даље, у хидроелектрани, коју је баш тада чистио Давуд Месић. Немачка полиција у званичном саопштењу истакла је да малишан живот дугује Месићу и његовом шефу.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Snezana

06.07.2020. 01:33

Ljubav mala lepa neka je živ i zdrav svojim roditeljima,a spasiocu ovog maog anđela sve najbolje u životu želim.Heroje je sudbina spojila.