Професор Несторовић поново запањио изјавом: Очекујем да корона УСКОРО НЕСТАНЕ

Новости онлајн

петак, 03. 07. 2020. у 22:14

Професор Несторовић поново запањио изјавом: Очекујем да корона УСКОРО НЕСТАНЕ

Фото: Н. Скендерија

Највећа мистерија му је, како каже, што у последње време најчешће обољевају млади људи
- Ја очекујем да корона ускоро нестане. Рецимо да ће трајати најкасније до средине или до краја јула. И ово није други талас. Најпре треба вирус да нестане у потпуности, а тек онда следи други талас на јесен или зиму - рекао је Несторовић.

Он је истакао да је један од основних проблема период инкубације.

- Званичан став СЗО је да је период инкубације од пет до 14 дана. Пре десетак дана се десило нешто невероватно, председниk Светске здравствене организације изјавиo је да асимптомаски носиоци не преносе вирус. То је био потпуни обрт - додао је он.

Највећа мистерија му је, како каже, што у последње време најчешће обољевају млади људи.

- Мени ово личи на други вирус. Сада обољевају млади, а не стари. Заиста личи на други вирус. Имате ви сада и друге узрочнике - објаснио је доктор Несторовић.

Доктор је објаснио да је вирус вероватно поново стигао из неких иностраних земаља.

- Ја мислим да је нама дошао вирус поново из Швајцарске и Италије. Мислим да нам је дошло много странаца - истакао је он.

Сматра и да нема разлога за панику јер су цифре и даље мале, али је апеловао на грађане да поштују мере, посебно препоручену дистанцу од 1,5 метара.

(Курир)


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Spasoje

03.07.2020. 23:02

Čovek je po pričama njegovih pacijenata verovatno bio dobar lekar, odličan... ali je sad jednostavno izgubio kompas i zadnjih par meseci priča nebuloze...

normalno

03.07.2020. 23:14

za virus su krivi hrvati i vatikan virus je smišljen u hrvatskoj da bi se naudilo srbiji znaju to dobro i vučić i nestorović

Sava

07.07.2020. 06:20

Korona možda i hoće, ali ti ne...ima te bukvalno u svakom loncu. Pre skoro deset godina Kon, ili da kažem Virus menadžer, propao sa zajedno sa vakcinama. Vakcinama istekao rok... Konu nije - evo ga opet...deda ješe Narod ko u mladim danima. I sada je propao ponovo...Kladim se da bi i za 10 godina ponovo bio na čelu nekog Kriznog štaba da nije mator, pa je neizvesno hoće li doživeti.