Муке Ивањичана због мештанина који НЕ ДОЗВОЉАВА да се постави понтонски мост на његовом имању: Хиљаду људи кружи КИЛОМЕТРИМА како би стигли до града

В. И.

петак, 03. 07. 2020. у 21:30

Муке Ивањичана због мештанина који НЕ ДОЗВОЉАВА да се постави понтонски мост на његовом имању: Хиљаду људи кружи КИЛОМЕТРИМА како би стигли до града

Фото В. Илић

У град подно Јавора данас стигла техничка вода после десет дана, али су због наших нарави проблем и даље срушени мостови
ПОСЛЕ 10 дана, око 20.000 Ивањичана данас је дочекало да им из славина потече вода. Истина само за техничку употребу док се не ураде потребне анализе.

Хиљаде становика, међутим, и даље су одсечене од света, јер је у поплавама срушено чак 25 мостова, а пет оштећено и небезбедно. Само око 300 домова са 1.000 становника МЗ Буковица, одсечено је од Ивањице и магистралног пута. Они су принуђени да обилазе и више од десет километара преко брда да би стигли до центра града. Посебан проблем имају радници који свако јутро долазе на посао у десетак предузећа која запошљавају око 60 људи. У овом случају, умешала су се "српска посла", јер један мештанин није дозволио припадницима инжењерских јединица ВС да на овом месту поставе привремени мост!

- Покушавамо да успоставимо овај прелаз уз помоћ Војске, али је споран имовинско-правни однос - рекао је Момчило Митровић, заменик председника Општине Ивањица. - Зато ће алтернативни мост бити постављена ниже, на месту где смо у могућности да то учинимо. То, нажалост, не значи много мештанима овог краја.

Радници ЈКП "Ивањица" и осталих служби, као и добровољци, и даље су даноноћно на терену и отклањају последице невиђених поплава у овом крају. Страхује се од најављених падавина у наредних дана, које би могле да изазову нове хаварије.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

zaliv.net

03.07.2020. 23:17

Ne dirajte coveka ti je njegovo imanje i on ga stiti kako su i nasi dedovi cuvali zemlju dole. Uzicani ne daju svoje al ne diraju tudje, dobra vecina tako... Da nije tako danas bi ti tuda bilo poturica koliko hocete. Nismo mi kao neki, nema para za koje bi dali dedovinu. To dole ce uvek biti Srbija!

vh

03.07.2020. 23:42

Privatna svojina je nedodiriva ako ne postoji saglasnost vlasnika. Ovi koji hoce da gaze preko tudjeg zemljista verovatno nisu bili dobri prema vlasniku. Neka putuju i 100 km ako treba , da se nauce pameti.

rst

04.07.2020. 00:41

ma smijesno , to je sve odraz ne rada drzave i poslanika kako u lokalnim tako i u drzavnim skupstinama. Kod nas u Brcko distriktu postoji instument opsteg javnog interesa i poslanici ako ga izglasaju ti sa svojim gruntom mozes samo da pravis avione i brodice... naime citava teritorija distrikta je podeljenja u zone i unaprijed se zna koliko kosta 1m2 kvadratni u kojoj zoni tako da nema nikakve manipulacije oko cijene jer cim se proglasi opsti javni interes vlasnik zna koliko je dobio novaca...

S4

04.07.2020. 03:51

pa negova svojina njegovo pravo. sta on da radi sa njivom kad mu sad roknu ponton i ko zna kad da ga maknu. ko zna kad ce most napraviti a covek mozda zive od tog zemljista. dal bi ti dao svoju zemlju besplatno za put.

Pravi Delija Veran Je Ko Pas

04.07.2020. 07:12

privremeni most ha ha! to bi ostalo tu 50 godina, znači da pokloni državi zemlju!

Марко Мијовић

04.07.2020. 08:15

Иста прича кад мене,слепа улица човек продаје плац да изађемо на главни пут да не кружимо ,нико неће.Сад кад сам је га ја купио они би ту да праве пут,е па неће да може.