Пријатељи и спортисти ОПРАШТАЈУ се од доктора Милеуснића, Ивана Шпановић: Много сам тужна

Б.Грујић

петак, 03. 07. 2020. у 21:00

Пријатељи и спортисти ОПРАШТАЈУ се од доктора Милеуснића, Ивана Шпановић: Много сам тужна

Фото принтскрин

Био је пионир санирања повреда спортиста помоћу крвне плазме
СМРТ др Милана Милеуснића шокирала је његове бројне познанике, пријатеље и спортисте, не само у родној Чоки и у Зрењанину, већ и у целој Србији и свету. Многи од њих огласили су се на друштвеним мрежама опраштајући се од, како кажу, сјајног човека, великог визионара и врхунског стручњака, који је у области медицине био пионир у примени многих савремених метода лечења.

Својим зрењанинским пријатељима, тужну вест да је ковид 19 однео још једног врхунског лекара, јавила је хероина српске атлетике Ивана Шпановић. Како је казала, силно ју је потресао не само одлазак личног лекара већ и дивног човека.


- Седам година смо сарађивали. Био сам члан његовог стручног тима за регенеративну медицину и била ми је велика част што сам део екипе, са др Милеуснићем и др Абазовићем, који је дошао из Холандије. Многи су нас прогласили пионирима санирања повреда спортиста крвном плазмом, још почетком овог века - каже, за "Новости", др Иван Лукић из Зрењанина.


Он је подсетио и на важност њихове методе "ударног таласа", која је својевремено била револуционарни подухват у српској спортској, регенеративној медицини.


- Кренуо је из родне Чоке, где су га људи обожавали и много ценили. Огромном енергијом створио је Medical lines у Земуну, где су се на четири нивоа, чуда чинила у примени свих најсавременијих светских токова лечења, а др Милеуснић је одмах све примењивао и код нас - додаје др Лукић.


Јани Хајду, човек који је атлетски "измислио" и у чаробни свет "краљице спортова" увео Ивану Шпановић, са великом тугом и неверицом примио је вест о смрти драгог пријатеља.


- Делили смо годинама разне догодовштине у спорту, углавном су то биле вести о повредама, када је он магичним рукама и огромним знањем и ентузијазмом, ступао у акцију. Звали су га са свих страна света, одазивао се, а највише је волео када време проводи са својим Војвођанима, нарочито када је неко из Аде, Сенте и родне Чоке - рекао нам је прослављени тренер Хајду.


Не сме се заборавити, казао нам је Хајду, да је др Милеуснић пре Иване Шпановић, био лични лекар још једне атлетичарке из Зрењанина, спринтерке и репрезентативке, Вукосаве Ђапић.


- Дуго година је био лекар атлетске репрезентације Србије и сматрали смо га чланом наше бројне фамилије, мада је касније радио и са другим спортистима, у Кошаркашком клубу Партизан - рекао нам је Хајду и подсетио на речи доктора Милеуснића о атлетици: "Краљица је увек краљица, и њеном величанству мораш бити одан".ШПАНОВИЋЕВА: НЕИЗМЕРНО МИ ЈЕ ЖАО


ДОКТОР Милан Милеуснић је био човек који је дефинитивно обележио моју јуниорску и, касније, сениорску каријеру. Значајно је допринео свим мојим успесима. Били смо тим, сарађивали сјајно и много сам тужна што смо изгубили врсног стручњака и сјајног човека - рекла је, за "Новости", Ивана Шпановић.


Ивана Шпановић/Фото: Н.Параушић
СПРЕЧИО ОПЕРАЦИЈУ АХИЛОВЕ ТЕТИВЕ


КАКАВ је стручњак са визијом био др Милеуснић сведочи прича Јанија Хајдуа, који је био члан стручног штаба националне селекције Србије, када је после повреде Иване Шпановић, лекарски конзилијум предложио сложену операцију Ахилове тетиве.


Милеуснић је након додатног стручног прегледа, утврдио да то није потребно, и применом сопствене методе омогућио брз повратак наше хероине на стазу. Тада је и постао њен лични лекар.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zlatko Bozovic Kragujevac

07.07.2020. 08:16

Saucesce porodici! Otisao je veliki Covek i veliki strucnjak! Ostavio je za sibim evoje najmilije i nas, svoje izlecene pacijente! Bog neka mu podari mir i vecna mu slava!