НИКО НИЈЕ СИГУРАН Др Кон о новим жариштима вируса корона у Србији - у свему постоји и једна ДОБРА ВЕСТ

Новости онлајн

петак, 03. 07. 2020. у 16:25

НИКО НИЈЕ СИГУРАН Др Кон о новим жариштима вируса корона у Србији - у свему постоји и једна ДОБРА ВЕСТ

Фото: Принтскрин

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је епидемиолошка ситуација са корона вирусом у Србији таква да за ниједан део земље не може да се каже да је сигуран
Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је епидемиолошка ситуација са корона вирусом у Србији таква да за ниједан део земље не може да се каже да је сигуран, што се показало и отварањем нових жаришта.

Кон је за телевизију "Пинк" рекао да се након свега што смо у досадашњем току епидемије прошли може рећи да је порастао колективни имунитет на корона вирус.

Он је навео да је стопа колективног имунитета на корона вирус по завршетку ванредног стања у Србији била 6,4 одсто, а да након повећања броја случајева након попуштања мера тај проценат највероватније износи преко десет одсто.

- То уопште није мало - рекао је Кон и додао да се може очекивати да ће се пораст броја заражених корона вирусом дешавати и убудуће, након попуштања мера.

Он је препоручио грађанима да поштују мере и носе маске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Gordana S

03.07.2020. 19:00

Ma kako.Ajte jos koju utakmicu .slavlje .trubace da ubrzamo stvar.Cuveni scenario srpski.Haoticno.

Vlada

03.07.2020. 19:26

kako ne govore istinu.. samo ih treba dobro slusati kako jedne nedelje jedno,druge drugo i mi treba da verujemo.. ne pise nam se dobro