У Суботици четири нова случаја оболења од вируса ковид 19

Ј.Л.

петак, 03. 07. 2020. у 15:58

У Суботици четири нова случаја оболења од вируса ковид 19

Фото: Ј.Л.

У протекла два дана у Суботици је регистровано је четири нова случаја позитивна на вирус ковид 19.
У протекла два дана у Суботици је регистровано је четири нова случаја позитивна на вирус ковид 19. На инфективном одељењу суботичке Опште болнице тренутно се налази десет пацијената са сумњом на ковид и сви су стабилног клиничког стања.

У претходна  24 сата у респираторној болничкој амбуланти прегледано је 14 пацијената, а пет пацијената је хоспитализовано, односно задржано на болничком лечењу са сумњом на ковид. Они се налазе у изолацији, на инфективном одељењу и чекају резултате ПСР тестирања.

Од пет узорака који су у четвртак послати на анализу, за троје је  потврђено да су позитивни на ковид.

- Обзиром на пораст броја заражених на нивоу државе, препорука суграђанима је да у свим затвореним просторима и превозу носе заштитне маске, одржавају раздаљину, користе дезинфекциона средства и редовно перу руке – кажу у суботичком Градском штабу за ванредне ситуације. - Апелујемо, још једном,  на грађане да поштују све мере и препоруке и понашају се одговорно водећи рачуна о свом  и здрављу својих ближњих. Млађој популацији, која  све чешће обољева од COVID-19, упућујемо препоруку да се не окупљају у већем броју у затвореном простору.

Кризни штаб свакодневно,са највећом пажњом, прати епидемиолошку ситуацијуи уколико се укаже потреба, донеће неопходне рестриктивне мере у складу са проценом развоја догађаја.
           


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације