ТАМНОПУТА студенткиња ИЗ ИРСКЕ је рекла да ју је НАПАЛА ПРОФЕСОРКА новосадског Медицинског факултета. А ево шта се ТАЧНО догодило!

Љ. П.

четвртак, 02. 07. 2020. у 17:38

ТАМНОПУТА студенткиња ИЗ ИРСКЕ је рекла да ју је НАПАЛА ПРОФЕСОРКА новосадског Медицинског факултета. А ево шта се ТАЧНО догодило!

Проф. др Снежана Бркић, декан Медицинског факултета у Новом Саду ФОТО: Љ.П.

Декан новосадског Медицинског факултета о ексцесу између студенткиње и докторке КЦВ
СТРАНА студенктиња нашег факултета није вређана на Медицинском факултету, нити је докторка која је учествовала у инциденту запослена у нашој образовној установи. Све се догодило у лифту стамбене зграде у којој обе станују и то је, очигледно, била комшијска свађа. Девојка је после ексцеса докторку видела у холу зграде факултета и помислила да је ту запослена, а затим је на друштвеној мрежи објавила снимак немилог догађаја.

Изражавајући жаљење због свега што се десило, то каже проф. др Снежана Бркић, декан новосадског Медицинског факултета, напомињући да је и студенткиња, после разговора са продеканом за наставу, схватила да је обелодањивањем снимка брзоплето поступила.

- На снимку је изнето неколико нетачних информација – истиче проф.др Бркић, наглађавајући да није истина да је докторка са снимка запослена на факултету. - Наравно да осуђујемио све врсте расистичких испада било где у свету, а посебно у мултикултуралној Војводини и у Србији.

ИЗВИЊЕЊЕ ДОКТОРКА М.Ш. је у обраћању медијима навела да је одреаговала у афекту, и да се извињава. Истакла је да не мрзи никога, али да је била изазвана претходном реакцијом своје комшинице са којом се нашла у лифту.

Проф. др Бркић наводи да разумеју њихову студенктињу јер, како је казала, није ни мало пријатно то доживети, али сматрају да се не може са непровереним чињеницама излазити у јавност и да их је то јако погодило.

- Не може се објавити такав снимак и нетачним информацијама реметити углед факултета – истиче проф. др Бркић. - Ми овде имамо око 500 студената из око 30 земаља, свих раса и са свих континената. - Она је факултетској служби упутила мејл у којем се на неки начин извинила што је објавила пост, можда непромишљајући до чега би то могло да доведе.

Подсећамо, на друштвеним мрежама је освануо снимак на којем се чује да жена, која се представила као докторка, говори студенткињи Ш.О. да изаше из лифта јер влада корона, уз погрдне речи и вређање на расној основи.

КЦВ је докторкино понашање и начин комуникације окарактерисао као неприхватљив и најоштије га осуђује. О овом случају биће обавештена надлежна лекарска комора ради испитивања етичнсти поступања ове лекарке, односно њене достојности за обављеање лекарске професије.

ОТИШЛА, ПА СЕ ВРАТИЛА

СТУДЕНТКИЕА из Ирске је из неког разлога са новосадског Медицинског факултета отишла 2015. године у Мађарску, а онда се са најбољом другарицом поново вратила на студије у Нови Сад. Намеравала је да доведе и брата да и он овде студира.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Sladja

03.07.2020. 09:50

Pa mi smo gledali taj video i na kraju snimka se vidi da doktorka izlazi iz lifta neke zdravstvene ustanove i da se ne radi o stambenoj zgradi jer se vidi kada su se vrata lifta otvorila da doktorka koraca prema jednoj sobi u kojoj su osobe u belim mantilima sto ukazuje da je u pitanju neka zdravstvena ustanova. Ta doktorka nas je sve obrukala i mnogi ce u svetu reci evo Srbi su rasisti i zato ona mora da odgovara.

Mila

03.07.2020. 19:33

SLAĐO, mnogi u svetu za Srbe govore mnogo gore nego da su rasisti zahvaljujući lažima njihovih medija i raznih naših iz inostranstva plaćenih nevladinih organizacija. Takvom mišljenju svakako su doprineli i mnogi naši građani kojima su stranci pa i kad su u krivu uvek u pravu.