За три дана су му умрли мајка, отац и сестра: Рафет из Тутина испричао од чега је умрла његова породица - причало се да је од короне, а ово је истина

Новости онлине

четвртак, 02. 07. 2020. у 11:44

За три дана су му умрли мајка, отац и сестра: Рафет из Тутина испричао од чега је умрла његова породица - причало се да је од короне, а ово је истина

Илустрација Фото: Ј. Ћосин

Рафет Суљовић, који је изгубио оца, мајку и сестру
Прича о породици Суљовић из Тутина којој је корона вирус убио троје чланова - оца, мајку и сестру, док су двојица браће "у критичном стању" - потресла је Србију. Ипак, Рафет Суљовић, који је изгубио оца, мајку и сестру, испричао је да се све заправо одиграло потпуно другачије.

Рафет Суљовић је лаборант у Дому здравља у општини Тутин, која је једно од највећих жаришта корона вируса у Србији. Претходних дана је са колегама имао пуне руке посла и урадио је ко зна колико тестова на ковид.

- Са сигурношћу могу да кажем да ми отац и мајка нису умрли због короне. Прво ми је умро отац Ћамил, али од старости, имао је 90 година - прича Рафет Суљовић са тугом у гласу.

Већ сутрадан је остао без сестре Hадрије Hадровић. Она је живела на селу, одвојено од родитеља, имала је 54 године и јесте била позитивна на корона вирус. Преминула је у новопазарској Општој болници, на Грудном одељењу, после неколико дана драме.

- Она је имала јасне симптоме. Упућивали су је у Нови Пазар, одлазила је 3-4 пута, али су је враћали јер је све било препуно и није имало места за њу. Тек последњи пут кад је отишла толико јој је било лоше да су морали да је сместе. Нажалост, није успела да се избори са вирусом, иако је била здрава. Није имала хроничних болести - каже Рафет Суљовић.

Без мајке Фахрије (76) је остао у недељу. Умрла је од туге приликом клањања.

- Срце јој је препукло, јер је за два дана остала без супруга и ћерке. Није имала симптоме ковида и, као ни отац, није ни тестирана. Да је имала, сигурно бих је одвео код доктора - каже Рафет Суљовић.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)