Премијер Орбан о листи ЕУ: Само је Србија безбедна, њени грађани могу у Мађарску

Танјуг

четвртак, 02. 07. 2020. у 10:53

Премијер Орбан о листи ЕУ: Само је Србија безбедна, њени грађани могу у Мађарску

Фото ЕПА

Мађарска неће уважити захтев ЕУ да на листу "безбедних" држава, када је реч о пандемији корона вируса, дода земље изван ЕУ, осим Србије, изјавио је данас премијер Виктор Орбан
Мађарска неће уважити захтев ЕУ да на листу "безбедних" држава, када је реч о пандемији корона вируса, дода земље изван ЕУ, осим Србије, изјавио је данас премијер Виктор Орбан.


"По први пут, не можемо да подрзимо захтев ЕУ, зато што би то било против здравствених интереса мађарског народа", навео је Орбан у видео-поруци на "Фејсбуку", а преноси Ројтерс.


Орбан је додао да ће за људе који пролазе кроз Мађарску на путу ка другим државама бити поново упостављен "хуманитарни коридор", који је постојао и у време када је први талас пандемије у Европи био на врхунцу.


"Свако ко пролази кроз Мађарску мораће да користи тај коридор. Њима неће бити дозвољено да напусте тај пут и на снази ће бити строга гранична контрола", навео је Орган.


Савет ЕУ усвојио је препоруку да се од 1. јула укину привремене рестрикције на путовања у ЕУ за грађане 15 земаља широм света, међу којима је и Србија, али и упозорио да је примена ове препоруке искључиво у надлежности држава чланица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације