Љајић: Трагичан неспоразум, преминуле две особе из Сјенице које нису примљене у ужичку болницу

NovostiOnline

четвртак, 02. 07. 2020. у 08:23

Љајић: Трагичан неспоразум, преминуле две особе из Сјенице које нису примљене у ужичку болницу

Фото Танјуг

Министар Расим Љајић је потврдио информације да су два мушкарца из Сјенице преминули након што их нису примили у ужичкој болници

Министар Расим Љајић је потврдио информације да су два мушкарца старости 46 и 53 године из Сјенице преминули јер их нису примили у ужичку болницу.- Нажалост, имам потврду да се то заиста догодило. Људи су ми рекли да се радило о неспоразуму и да су у Ужицу мислили да у Сјеници постоји одељење за смештај, али тај смештај је само за оне са села да би могли да преспавају и затим да се транспортују у Ужице или Београд - рекао је Љајић за РТС.


Љајић, који неколико дана борави у Новом Пазару где је ситуација тешка, каже да је добра вест што се све више људи јавља у ковид амбуланте, а да је лоша што не опада број заражених.


- Охрабрујуће је што се све више људи јавља у ковид амбуланту. Јуче смо имали 250 пацијената који су дошли на преглед. Лоша вест је што тај тренд не опада, скоро трећина тих пацијената има значајне упале плућа. Али, јуче смо имали 104 хоспитализована пацијента, а пре неколико дана их је било 123. Скоро цела болница у Новом Пазару је ковид, осим хируршког и гинеколошког одељења - рекао је министар Расим Љајић.


На питање ко је кривац за такву ситуацију у Новом Пазару, није издавајао кривце:


- Читава ова ситуација није настала што неко није маску или рукавице, или топломер. Читава ситуација је настала што се огроман број јавио у болницу касније, а тамо је већ гужва и онда је здравствени кадар био десеткован. Ми говоримо о организационим грешкама, ко ради тај и греши. Ово је била ситуација која нам није била позната. Ми смо имали једну ситуацију која је показивала да је све у реду, онда се десио други талас или други пик првог таласа - рекао је он.


Он је навео да је јуче у ковид амбуланти у Сјеници дошло 183 особа на преглед, а у Тутину 75, што је мање него претходних дана али више него за викенд.


- Важно нам је да што више људи дође на преглед - истакао је Љајић.


Министар је одговарајући на питање има ли довољно лекова у Сјеници, Тутину и Новом Пазару истакао да су кадрови кључна ствар, и одвојио посебно Сјеницу.


- Сјеници су потребни интернисти, сва тројица су инфицирана и ван строја су. Свака помоћ у опреми је добродишла, али овај проблем не решавају апарати, већ људи и кадрови - рекао је он и додао да је процедура за долазак лекара из БиХ у току, а демантовао вести да ће у Нови Пазар доћи и лекари из Турске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

BOGDAN

02.07.2020. 08:34

ZA POTURICE BALIJE I ARNAUTE BOLJI SU USLOVI KOD VASE BRATUCEDE U TURSKU.STO TRAZITE U SUMADIJU I UZICE KAD IMATE STAMBOL GRAD I HAGA SOFIJU DGAMIJU.

BOGDAN

02.07.2020. 09:18

UMESTO DA MLADE I TALENTOVANE GENERACIJE MLADE OSOBE IZ RASKE I UZE SRBIJE BUDU POSVECENI NA DRZAVNE FAKULTETE I UNIVERZITETE DA PROUCAVAJU TEHNOLOGIJU I MEDICINU KOJA CE IM DATI SANSU ZA SVOJ BOLJI ZIVOT I OBOGATITI ZIVOTE SVOJE PORODICE I SVOJE SUGRADANE SULJO I NJEGOVI ISTOMISLJENICI ISLAMISTI SALJE SVOJU DECU I OMLADINU DA SE SKOLUJU ZA IMAMME I VERSKE UCITELJE U MUSLIMANSKE DRZAVE OD KOJE SAMI I NAROD OD KOGA ONI PROIZLAZE NECE VIDETI NIKAKV KORIST .NEMOZES U EVROPU SA TURSKI MENTALITET.

Сеновић

02.07.2020. 10:31

Како год се ово звало, да се спречи ме може. Једини лек је имунитет, колко сам могао да видим.