Разматра се могућност онлајн наставе и у новој школској години: Ђаци код куће и на јесен?

Ј. Ж. С.

четвртак, 02. 07. 2020. у 08:31

Разматра се могућност онлајн наставе и у новој школској години: Ђаци код куће и на јесен?

Фото Н. Скендерија

Наставницима још није стигло званично обавештење, али неки од њих увелико снимају нове часове
НОВИ пик вируса корона, како сада ствари стоје, одложиће повратак ђака у школске клупе и 1. септембра. Увелико се спекулише да ће основци и средњошколци наставити са онлајн наставом и у новој школској години. Наставницима још није стигло званично обавештење, али ако је судити по томе што неки од њих увелико снимају нове часове, изгледа да су велике шансе да школарци остану код куће.

Ова тема могла би да дође и на дневни ред Републичког штаба за сузбијање ковида 19. Ни у Министарству просвете не искључују ову могућност и надлежни увелико дискутују о наставку онлајн наставе. Влада мишљење да је током ванредног стања успостављена добра платформа која ће омогућити и наставницима и ученицима да раде од куће.

Највећи проблем су, међутим, ђаци од првог до четвртог разреда, јер они не могу да проводе много времена сами код куће, а родитељи су се вратили на посао. Зато се за њих припрема већи број наставних садржаја, који ће им окупирати пажњу, а и маме и тате би требало да у раду са њима проводе мање времена.

С друге стране, старији основци, средњошколци и студенти су боље организовани и у плану је да би део градива радили од куће, а само повремено би, подељени у групе, долазили у школе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Sisko

02.07.2020. 08:44

Treba dete da mi krene u prvi razred. Bas mi tuzno kad procitam ovakve tekstove.

Hrizantema

02.07.2020. 09:08

Moze....ali onda roditeljima dajte plate iz prosvete. Treba da nas platite i za proletnji deo nastave. Mi smo decu ucili i zivce gubili, a ucitelji pokupili kajmak. Nema smisla. Deca u ucionice i uciteljice da ih uce za platu koju dobijaju.

Djuradj

02.07.2020. 09:13

Nemojte se igrati vise sa roditeljskim strpljenjem..Smislite novi nacin, a ne da roditelje maltretirate za dzaba. Prosvetni radnici neka uce decu. Za to su placeni. Jedino sto su radili jeste da posalju na viber sta treba novo da se uradi, pa nas onda zatrpaju domacom zadacom. Dan noc smo radili zadacu. A njima plata.Nemojte slcajno da vise to radite !!!

Mara Iz Drvara

02.07.2020. 10:38

Od prvog do četvrtog razreda deca ne mogu da uče iz dnevne sobe.Podeliti razred,od 08-12 h jedna grupa mališana,od 12-16 h druga grupa.Kako decu koja naviknu na učenje od kuće naučiti na školu!!!

Zemlja

03.07.2020. 15:56

Sve je istina roditelji za to nisu edukovani, to je čista propast. Smislite nešto. Smanjite broj đaka manje grupe. Lokalne samouprave da uključe mozak. Predavanja po manjim objektima. Iznajmite više lokacija može i škola ali da se napravi plan. Ima puno načina pitaj te struku. Pitaj te za ideje.