Отац, мајка и ћерка преминули за три дана, а два сина критично: Трагедија породице Суљовић из Тутина

Д. Б. М.

уторак, 30. 06. 2020. у 20:46

Отац, мајка и ћерка преминули за три дана, а два сина критично: Трагедија породице Суљовић из Тутина
Нису умрли у болници, па њихова имена нису ушла у ковид-базу - објашњава епидемиолог Митке Еминовић из тамошњег Дома здравља
ПОРОДИЦУ Суљовић из Тутина погодила је тешка трагедија. Отац, мајка и ћерка преминули су за свега три дана, а два сина су веома критично. То нам је потврдио епидемиолог Митке Еминовић из тамошњег Дома здравља.

- Нису умрли у болници, па њихова имена нису ушла у ковид-базу - објашњава доктор Еминовић. - Они су фамилија нашег колеге, тако да поуздано знамо да су имали симптоме ковида 19. Ситуација у Тутину је тешка. После укидања ванредног стања десило се експлозивно заражавање. О томе сведочи и то што смо урадили чак 900 снимања плућа. Огроман је број људи који имају симптоме.

Тутин према броју становника има највећи број заражених у Србији.

- Не знамо колико је оболелих - каже Еминовић. - Респираторе у Тутину немамо. Имамо само ковид- амбуланту у којој радимо само рендген и лабораторијску дијагностику и серолошке тестове. Не радимо PCR тестове, па не можемо да утврдимо да ли су наши пацијенти заражени ковидом, јер серолошки тестови су код оболелих најчешће негативни. Зато те људе третирамо као негативне и шаљемо их у кућну изолацију.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)