Девојчици која је побегла из Ниша да полаже пријемни у Математичкој гимназији стигли резултати: Ево да ли је Тамара успела

Novosti Online

уторак, 30. 06. 2020. у 16:16

Девојчици која је побегла из Ниша да полаже пријемни у Математичкој гимназији стигли резултати: Ево да ли је Тамара успела
Тринаестогодишња Тамара Б. из Ниша, која је у суботу ујутру побегла од куће како би полагала пријемни испит за седми разред Математичке гимназије у Београду добила резултате
Тринаестогодишња Тамара Б. из Ниша, која је у суботу ујутру побегла од куће како би полагала пријемни испит за седми разред Математичке гимназије у Београду, нажалост, није успела да се упише у ову школу за надарене ученике. Ове године у седми разред уписаће се 40 ученика, а Тамара је, упркос великој жељи, остала "испод црте".


Њен отац Маријан Б. каже да се девојчица плашила да јој неће дозволити да иде на пријемни, па је на своју руку села у аутобус и отишла за Београд.


- Да је питала, ми бисмо то одобрили. Она је спортиста, освајала је медаље у теквондоу, учи два језика, вуковац је и председник у школском парламенту. Дете је стварно за пример - испричао је Маријан.


Девојчицу су у суботу у 6.50 ујутру прво снимиле камере Главне аутобуске станице у Нишу како купује карту за Београд.


Прочитајте још: Тетка пронађене девојчице Тамаре открила где је она ОТИШЛА


- Око 17 сати уочена је у ресторану брзе хране како прича некој девојчици да има аутобус за Ниш у 17.30, али је затим у 17.40 виђена на Славији како се код друге девојчице распитује где је најближи ученички дом. Око 21 час је дошла и потврда директорке гимназије у Београду да је девојчица тај дан полагала пријемни. Затим је око поноћи девојка, која је седела преко пута девојчице, јавила да дете спава у тролејбусу. Пошто ту није пронађена, поново је дошло до краткотрајног вакуума у потрази. Ипак, у 3.20 једна девојка јавила је да је видела Тамару у аутобусу Угриновци-Трг републике и тада је девојчица и пронађена - каже извор близак истрази.


(informer.rs)


Коментари (20)

Анти Антифа

30.06.2020. 16:39

Тамара, желим ти све најбоље у животу! Успећеш! Бори се, живи, не предај се!

Suverena

30.06.2020. 16:41

Ја бих јој дала место! Ко толико жели да учи, треба му отворити врата!

gari

30.06.2020. 17:08

U Nišu postoji i prirodno matematićčka gimnazija. Njeni učenici zajedno sa bg matematičarima učestvuju širom sveta na raznim olimpijadama i takmičenjima u znanju i što je još važnije, osvajaju medalje. Ne znam zašto je morala da "žuri" u Beograd kad sve to ima i u Nišu.

SouthPruga7

30.06.2020. 17:13

Znaci do pola 4 izjutra nije nasla za shodno da se javi roditeljima bar sms/om tu ne pomaze diploma ni iz skole ni iz sporta ....kazna u vidu uzimanja dzeparca izlazaka mobilnog tlf itd. ..a razgovor tek kad shvati sta je uradila drugima jer je mislila na sebe.

Dragojlija

30.06.2020. 17:33

Ništa strašno. Sto bi neko reko: 'Bilo je prerano". Roditelji su bili u pravu jer oni su i sami nekad išli u skolu i polagali svoje testove. Posto su očito dobri roditelji, znaci da su najteži test položili. Zato slušaj njih a ne one koji Ti dele lajkove jer oni nisu ni brinuli o Tebi do sada a nece ni ubuduce. Razgovaraj s roditeljima o svojim planovima. Nastavi da treniras, produbljujete znanje i da se družis sa drugarima. Sve dolazi s vremenom i radom. Ni svo cvece ne cveta u prolece. Srecno!

Vesna

30.06.2020. 17:42

Dusica mila. Steta sto nije prosla prijemni ispit. To je zbog stresz umora. Bolja je 200% od mnogih koji ce se upisati. Normalno, nije Beogradjanka

stef

30.06.2020. 18:36

Dosta više o toj devojčici ! Toliki publicitet. Sada će sve tinejdžerke pobeći od kuće da bi se i o njima ovoliko pisalo.

Cudak

30.06.2020. 18:46

Mene malo cudno da se dete plasi da pita da ide da polaze prijemni, nisam pedagog ali verujem da bi oni imali pune ruke posla... Aco Srnine!!

Nemanja Milić

30.06.2020. 19:20

Divan primer građanske solidarnosti i ispomoći policiji, kao i samoj policiji na organizovanosti i efikasnosti! Da hiljadu godina živi Srbija!

Mile

30.06.2020. 19:58

Šta je danas roditelj? Šta nastavnik? Šta je i ko je profesor? Akademik? Nacija koja se napaja rijalitijima i bahatim političarima, neznalicama, falsifikatorima na pozicijama, navijačkim narko-huliganskim grupama i lažima svake vrste...Koja svoje najveće ljude šapatom spominje, a starlete (prostitutke) na sav glas, ne može da se nada budućnosti svoje dece u ovoj zemlji, već jedino u tuđoji. Ova sirota devojčica već u trinaestoj oseća da u život mora da se baci na glavu, a na da uđe pristojno...

Ako ima volje ima i nacina

30.06.2020. 20:00

Direktorka Matematicke gimnazije ima diskreciono pravo direktora da primi ucenika bez obzira na rang listu.

Aco

30.06.2020. 20:03

Dete bre slusaj roditelje, ovako samo pukom srecom nisi zavrsila u problemu a onda bi ti bila dzaba i matematika i sve ostalo. S obziborm na tvoj trenutan status i uspehe, sve mi kazuje da si preambiciozna a takvi imaju dosta problema i u profesionalnom i u privatnom zivotu. Kod mene u razredu mnogi su bili Vukovci ali nisu imali kliker za biznis i inovacije. Ja sam bio prosecan ali sam otvorio svoju firmu i osmislio nekoliko patenata. Samo polako, sve ce biti u zivotu. Ne trci pred rudu.

Saveti

30.06.2020. 20:17

Bože, kakve sve savete dajete deci ??U koju krajnost vi komentatori idete.Treba li dete da pita roditelje ili ne.Njena predpostavka da joj roditelji ne bi odobrili ne pije vodu.

Jasna

02.07.2020. 00:02

@Saveti - Zašto mislite da ne pije vodu? Mene su roditelji sprečili da upišem željenu školu, jer su se bojali da žensko dete sa 14 godina puste u drugi grad! Nikad i nisam oprostila, i kajem se što nisam uradila isto što i ova devojčica! Naravno da će se roditelji pravdati sada da joj ne bi zabranili da ide, pošto bi ih svi normalni ljudi osudili!

одлучност

30.06.2020. 20:20

Таква жеља и одлучност већ сада је чине изузетном.