Време је опасно, угрожени су људи и животиње: Упозорење РХМЗ због високих температура

Новости онлине

понедељак, 29. 06. 2020. у 11:18

Време је опасно, угрожени су људи и животиње: Упозорење РХМЗ због високих температура

Фото: Н. Фифић

Опасно време најављено је данас у Београду, Западној и Источној Србији и Поморављу, а температура која се очекује је 35 или више степена Целзијуса, упозорено је из РHМЗ
Опасно време најављено је данас у Београду, Западној и Источној Србији и Поморављу, а температура која се очекује је 35 или више степена Целзијуса, упозорено је из РHМЗ.

У метео аларму РHМЗ за данашњи датум најављено је да ће температура бити виша од 35 или више степена Целзијуса у Београду, Источној и Западној Србији и Поморављу.

- Веома опасна временска ситуација, нарочито када траје неколико узастопних дана. Угрожени су хронични болесници, лица под терапијом, медицинском контролом и метеоропате. Угрожене су и животиње. Веома повољни временски услови за појаву шумских или других пожара. Неповољни услови за снабдевање електричном енергијом. Проблеми у саобраћају - најављено је за на сајту РHМЗ за поменуте делове Србије.

Такође, у Београду и Западној Србији очекује се и локална појава грмљавина са или без падавина

- Ризик од удара грома, опасност за живот људи и животиња, проблеми у раду свих уређаја који користе електричну енергију, ризик од иницирања појаве ватре, проблеми у телекомуникацијама. Могући проблеми у транспорту електричне енергије због удара грома. Могућа је локална појава интезивних пљускова, бујица и јаких удара ветра са штетама на покретној и непокретној имовини - стоји у објави РHМЗ за ове делове земље.

(Телеграф)


Коментари (1)