Епидемиолог др Предраг Кон, члан Кризног штаба за борбу против ковида, професор Зоран Радовановић, епидемиолог и имунолог Срђа Јанковић, гости су у емисији Утисак недеље, а емисија није поштено ни узела замах већ је дошло до усијања, и то вече уочи одлучујуће седнице Кризног штаба која је сутра.

Професор Радовановић је одговарајући на питање водитељке због чега не верује Кризном штабу, што је већ рекао и писао на Фејсбуку поновио да га је зарочарало што је када је 7. маја укинуто ванредно стање нестао Кризни штаб.

Он је рекао да у ситуацији као што су епидемија, струка мора да наступа јединствено, додао је да је тачно да је њега изненадило што, када је ванредно стање укинуто, као да је нестао и Кризни штаб.

Водитељка је напоменула да су грађани узнемирени подацима пласираним у медијима који говоре да има много више преминулих и оболелих у односу на оно што се представља грађанина, и дала реч др Кону.

- Могу ли да вас питам да ли смо ми нешто лагали? Нисмо. Ниједна податак није сакривен. Ово је динамична ситуација. У нашој земљи се отпочело са отварањем 27. априла а не 7. маја. Ми од 27. априла до 5. јуна смо имали поступно отварање. Да ли је могло још нешто, па вероватно јесте - рекао је др Кон а онда се нагло обратио проф. др Радовановићу:

- Вас да питам професоре, шта у ствари ви хоћете?

- Желим само истину - одговорио је Радовановић.

На то је др Кон казао да је он и дошао да гостује да би бранио истину.

- На изборе нисам изашао. Имам само један циљ да се спасе животи - рекао је др Кон.

Он је навео да он није радио нити је имао увиод у базу података.

- Ако ова држава и овај народ не може да верује основним подацима који се по закону извлаче на основу пријава, које сваки поједини лекар записује, ако постоји поред пријаве смрти не пише да ли је од заразе... Ако су две потпуно одвојене ствари а ради неких информационих потреба направљена је на брзину једна база података за 7 дана у коју се то слива, онда ви имате ситуацију коју неко то мора да коригује и да прати. Ја нећу саопштавати када се то догоди, јер ја нисам у томе учествовао, то нек власт одлучи. Какве ја везе са тим имам? И баш ме брига - рекао је др Кон.

На питање водитеље како га је брига када је на њега циљано, и када њега пресрећу на улици, поновио је да га баш брига.

Рекао је да он има гаранције из Инстуитута Батут да су све те цифре такве какве су представљене грађанима. Поновио је да неће да дезертира нити ће сада да напусти брод.