Корона букнула и из џакова, у влади и министарствима одлучили да провере здравље

Е. В. Н.

понедељак, 29. 06. 2020. у 07:26

Корона букнула и из џакова, у влади и министарствима одлучили да провере здравље

Седнице Владе одржаване уз све мере заштите Фото Танјуг

Чланови РИК током изборне ноћи примали записнике и листиће од људи из свих крајева Србије
СТАЊЕ председнице Скупштине Србије Маја Гојковић, која је због запаљења плућа узрокованог вирусом корона смештена у Клиничко-болнички центар Бежанијска коса, стабилно је, незванично је потврђено "Новостима".

Она је, као и министар одбране Александар Вулин, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, имала позитиван тест на вирус корона. У болници је још и Ђурић, али он има слабије симптоме.

Министар рада и социјалне политике Зоран Ђорђевић рекао је у недељу да се тестирао у петак и да није заражен.

МАСКЕ НА УЛАЗУ НА улазу у државне институције врши се дезинфекција свих који долазе. Такође, ко од посетилаца није понео маску, добиће је пре него што уђе у Скупштину Србије, Председништво, Владу...

- Негативан сам. Оно што је битно јесте да и даље шаљемо апел свима да слушају струку, Министарство здравља и да је врло битно да се придржавамо свих мера, да држимо социјалну дистанцу. То је једини начин да победимо ову болест - рекао је Ђорђевић.

У друштву заражених, у изборној ноћи, у штабу Српске напредне странке приликом прославе победе на изборима, био је и посланик Покрета Снага Србије Драгомир Карић. И он се, како нам је испричао, тестирао убрзо после окупљања.

- Био сам са њима, али сам се тестирао и у реду сам - рекао је Карић, за "Новости".

Према нашим сазнањима, многи који су у изборној вечери били у СНС су се тестирали, али и они који су са зараженим функционерима били на другим местима.

Како је наш лист објавио, заражених има и у редовима Републичке изборне комисије, али и међу службеницима који су примали и обрађивали материјале са бирачких места. Они су примали џакове који су долазили са места за гласање широм Србије, проверавали записнике, па се верује да су се заразили у директном контакту са људима који су доносили материјал.

Џакови са гласачким листићима Фото В. Данилов

У Влади Србије су на снази епидемиолошке мере. Свим кабинетима је сугерисано да и даље одржавају онлајн састанке, а не уживо, уколико то баш није потребно. Такође, обавезна је и дистанца и подизање баријера између запослених, уколико то простор где раде захтева.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације