Три места у Србији су БЕЗ ВИРУСА КОРОНА: Једно од њих су звали и „српски Вухан“

Novosti Online

26. 06. 2020. у 15:20

Три места у Србији су БЕЗ ВИРУСА КОРОНА: Једно од њих су звали и „српски Вухан“

Фото: Р.Шегрт

Кикинђани су први који су затворили све осим прехрамбених продавница и апотека, а у једном тренутку је преко 100 људи било у изолацији
У СРБИЈИ постоје три "оазе без короне" које успевају да истрају у читавој причи, а ради се о Лозници, Бајиној Башти и Кикинди. На први поглед ништа није изненађујуће, али ако се вратимо у 6. март и прво обраћање министра о првом зараженом у нашој земљи свакако ће нам у очи упасти - Кикинда.

Кикинду су једном тренутку су звали и српски Вухан због повећаног броја заражених насталих у време када се није знало да је први српски корона пацијент заправо заражен новим вирусом. Кикинђани су први који су затворили све осим прехрамбених продавница и апотека, а у једном тренутку је преко 100 људи било у изолацији.

У неким тренуцима је ствар толико измакла контроли да су епидемиолози чак размишљали да тај град и затворе, какав је случај био са Вуханом. Ипак, Кикинда се из целе ситуације извукла, а данас је један од три града у којем корона вируса нема.

Поред ње су ту и Лозница и Бајина Башта, градови који нису били у фокусу ни у једном тренутку током епидемије у нашој земљи па оваква вест не зачуђује. Министарство је врло забрињавајући податак а то је да град у којем је несумњиво највише заражених - Београд, где је заражено чак 70 одсто од укупног броја заражених пацијената.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације