Мигранти копају тунеле испод бодљикаве жице: Мађарска полиција пронашла пролаз код границе са Србијом

Novosti online

петак, 26. 06. 2020. у 15:28

Мигранти копају тунеле испод бодљикаве жице: Мађарска полиција пронашла пролаз код границе са Србијом

Фото АП

Приликом уобичајене контроле терена припадници мађарске граничне полиције на периферији Каћмара наишли су на отвор у земљи. Тајни пролаз почиње на српској страни, а завршава се на мађарској страни границе

Полиција мађарске жупаније Бачкишкунхалаш открила је још један подземни тунел, прокопан испод бодљикаве жице која дели Србију и Мађарску, намењен илегалном преласку миграната.

Тунел је откривен у близини места Каћмар а како пишу мађарски медији, подземни пролаз је пречника 50 пута 80 центиметара, дугачак је 24 метара и налази се на дубини од два метра под земљом. Пролаз је откривен приликом редовне контроле пограничног појаса у том округу.

- Приликом уобичајене контроле терена припадници мађарске граничне полиције на периферији Каћмара наишли су на отвор у земљи. Тајни пролаз почиње на српској страни, а завршава се на мађарској страни границе - пишу медији. - У прављење овог тунела уложено је много времена и труда. Простор је обезбеђен, све док тунел није скроз закопан.

Ово је, иначе, четврти подземни тунел који су мађарски граничари пронашли за нешто више од пола године. Најпре је такав тунел пронађен је прошле јесени на подручју Чикерије. У јануару ове године је откривен још један у близини претходног, а недавно, почетком јуна тунел је откривен у близини места Морахалом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Dymitr Ogonowski

26.06.2020. 17:40

To je dobro. To Nemacka će imati problem a ne Vi. A najbolje ako bi vecina Siptara sa KiM izasla u Nemacku bez povratka.

Balzac

26.06.2020. 18:03

Niko ama baš niko ih nije zvao. A probaj ti da pređeš državnu granicu bez putne isprave.

Niko

26.06.2020. 18:14

Treba im omoguciti prevoz od ulaska do izlaska iz zemlji, niko od njih nece ni u srbiju ni u madjarsku... Vec dalje na západ i treba im omogiciti to

migranti

27.06.2020. 00:13

@Niko - Treba ih uhapsiti i poslati natrag odakle dolaze. Zašto nijesu okrenuli blizu u prebogatu Saud.Arabiju? Tamo su im braća po vjeri, jeziku, mentalitetu, kulturi... Ali ne,projektovana je islamizacija Evrope. Upravo Saud.Arabija finansira i ohrabruje te mlade ljude da prave invaziju na Evropu.