Министарство просвете саопштило: ПРОДУЖЕН РОК за приговоре на резултате завршног испита

Novosti Online

уторак, 23. 06. 2020. у 15:25

Министарство просвете саопштило: ПРОДУЖЕН РОК за приговоре на резултате завршног испита

Фото: Д. Миловановић

Прелиминарни резултати завршног испита објављени су 23. јуна 2020. године на сајту Министарства образовања
Прелиминарни резултати завршног испита, у складу са Калеnдаром активности за спровођење завршног испита и уписа у средњу школу, објављени су данас, 23. јуна 2020. године на сајту https://zios.mpn.gov.rs


Родитељи и други законски заступници ученика који не могу да остваре увид у тест електронским путем, потребно је да се обрате матичној школи.


Уколико родитељи не могу да остваре увид у тест или евентуално имају примедбе на резултате теста након увида, могу да уложе приговор првостепеној комисији у среду 24. јуна 2020. године од 8 до 15 часова.


У случају да родитељи нису задовољни одговором првостепене комисије на уложени приговор, могу се обратити и другостепеној комисији, у четвртак, 25. јуна 2020. године од 8 до 15 часова.


Приговор за првостепену комисију улаже се на обрасцу 11, а за другостепену на обрасцу 12, који је родитељима доступан у школи, као и на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја на следећем линку http://www.mpn.gov.rs/zavrsni-ispit-za-skolsku-2019-2020-godinu/


Родитељи попуњени и потписан образац могу послати школи и електронским путем.


Ученици осмог разреда полагали су завршни испит од 17. до 19. јуна 2020. године решавањем три теста - теста из српског/матерњег језика, математике и комбинованог теста.


Успех из основне школе бодује се са 60 бодова, док на основу успеха на завршном испиту ученик може да освоји највише 40 бодова, односно највише по 13 бодова на тесту из српског/матерњег језика и математике и 14 бодова на комбинованом тесту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације