Епидемиолог Тиодоровић упозорава: Не размишља се о ванредном стању - Мере могу бити пооштрене у КРИТИЧНИМ ГРАДОВИМА

Танјуг

уторак, 23. 06. 2020. у 09:48

Епидемиолог Тиодоровић упозорава: Не размишља се о ванредном стању - Мере могу бити пооштрене у КРИТИЧНИМ ГРАДОВИМА

Фото: Танјуг

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да се не размишља о поновном увођењу ванредног стања или полицијског часа због епидемије корона вируса
ЕПИДЕМИОЛОГ Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да се не размишља о поновном увођењу ванредног стања или полицијског часа због епидемије корона вируса, али да ће највероватније бити донета мера обавезног ношења маски у јавном превозу, тржницама, пијацама и затвореном простору уопште.

Прочитајте још: "Зачудила ме навала туриста у Грчку, још није време за летовање, вирус још присутан": Др Тиодоровић о новом налету короне

Како је рекао треба озбиљно схватити да скупови, било утакмице или журке, као и окупљања, такође доприносе ширењу вируса, што посебно треба да схвати млађи део популације.

"Нема оправдања за увођење ванредног стања. Постоје мере и морамо од средине до средине уводити заоштравање и ублажавање мера у зависности од ситуације", рекао је Тиодоровић, који је и члан Кризног штаба.

Прочитајте још: Разматрају се рестриктивне мере јер постоји претња од разбуктавања короне: Упозорење др Јанковића

Он је појаснио да резултати последњих дана наводе да се размишља о пооштравању мера за спречавање ширења корона вируса.

"Нажалост маске, дистанца, прање руку, дезинфекција нису довољно на нивоу у целој Србији као што би то требало да буде", појаснио је он и додао да у Београду, Новом Пазару, Тутину ситуација иде ка неповољној.

Ситуација у тим срединама нас доводи у ситуацију да размишљамо о пооштравању одређених мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mile

23.06.2020. 22:28

Kaže poštovani epidemiolog između ostalog, da utakmice doprinose širenju virusa, a radi Zvezdine proslave i derbija, kao i tenisa, sa svojim Kriznim štabom daje puni doprinos ukidanju mjera zabrane okupljanja i samim tim širenju epidemije. Sramota.

Ceca

23.06.2020. 22:32

Zar imate obraza da se javljate i upozoravate. Kao prošla je Zvezdina proslava, derbi, tenis, a sve vezano za izbore, pa sad možete ponovo da razmišljate. Za svakog novoobolelog vezano za pomenute događaje vi i vaš Krizni štab ste direktno krivi.