Посао за 300 најбољих медицинара: Министар Лончар уручио уговоре о раду младима

И. К.

четвртак, 18. 06. 2020. у 20:23

Посао за 300 најбољих медицинара: Министар Лончар уручио уговоре о раду младима

Фото К. Михајловић

На Свечаности у Палати "Србија" су уручени уговори о раду за 100 дипломаца медицинских факултета и 200 медицинских сестара и техничара који су школовање завршили са најбољим успехом
НА Свечаности у Палати "Србија" су уручени уговори о раду за 100 дипломаца медицинских факултета и 200 медицинских сестара и техничара који су школовање завршили са најбољим успехом.

Највећи број младих медицинара завршио је Медицински факултету у Београду, али их има и са факултета у Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Приштини. Министар здравља др Златибор Лончар поручио је новим колегама да ће од њих зависити даља будућност српског здравства:

- Ви сте велико појачање за здравствени систем који ради 24 сата, 365 дана у години. Вама од данас дајемо поверење да бринете о здрављу свих грађана Србије.

Држава ће будућим специјализантима који су медицину завршили са просечним оценама девет и 10 плаћати докторске студије. Захваљујући програму запошљавања најбољих дипломаца до сада је у здравстевном систему Србије упослено 500 најбољих младих лекара и 700 медицинских сестара и техничара.

Међу младим лекарима јуче је био и Давид Шаренац, који је дипломирао са просеком 10. Посао је добио на Клиници за кардиологију КЦС, а жеља му је да се бави интервентном кардиологијом:

- Ово је остварење сна сваког младог доктора, јер смо одмах након завршеног факултета и одрађеног приправничког стажа и положеног стручног испита добили шансу да радимо.

Са чистом десетком Медицински факултет у Нишу завршио је и Ирфан Шаботић који је од данас запослен у Општој болници у Новом Пазару:

- Специјализираћу интерну медицину у овој установи, али уколико буде потребно у прво време ћу бити ангажован на ковид-одељењу.

Будући неуролог Специјалне болнице "Свети Сава" је Милош Потежица. Медицину је завршио на Универзитеу у Крагујевцу са просечном осеном 9,76.

- Пре него завршим специјализацију радићу као клинички лекар - рекао је Потежица. - Већ сам био на стажу у овој болници и надам се да ћу оправдати поверење које ми је држава указала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације