У ПРИВАТНОМ дому за старе Мass Green House у Петроварадину, после открића да је 22 корисника и шесторо запослених позитивно на вирус корона, тестирано је још 12 особа, али су све биле негативне. Од среде, када је откривен први случај заразе код једног од корисника, до сада је у овом приватном дому за старе, тестирана укупно 51 особа.

На Клиници за инфективне болести је корисник дома Р. С. (69), првооболели који је у среду примљен у Институт за плућне болести у Сремској Каменици због симптома који су указивали на ковид 19, што је и потврђено тестирањем. Он је, како сазнајемо, прикључен на респиратор, а преосталих петоро заражених станара, такође смештених у КЦВ, доброг су општег стања и имају блажу клиничку слику.

У дому се, како наводе у Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова, од појаве инфекције спроводе све мере по налогу епидемиолога. Корисници и запослени који су без симптома, налазе се у дому, под сталним надзором лекара КЦВ. Како је вирус ушао у овај старачаки дом, још се утврђује, испитују се сви контакти, а не искључује се могућност да га је унео неко од запослених.

- Изненадило ме је када сам чула да у том дому има позитивних на ковид 19 - каже једна Новосађанка, чија је рођака смештена у њему. - И зимус, у време сезонског грипа, посете корисницима су биле забрањене, а када је почела пандемија, родбина није могла до доноси ништа од ствари, јер се ништа споља није смело унети унутра.

ЈОШ ДВА ОБЈЕКТА У ВЛАСНИШТВУ

ВЛАСНИК приватног дома у Петроварадину у петак није желео да коментарише новонасталу ситуацију. Иначе, Мass Green House, осим дома у Прерадовићевој 7 у Петроварадину, има још један објекат недалеко одатле, као и у Ветернику. У њима, како сазнајемо, није откривено присуство ковида 19.