Почињу окупљања на отвореном БЕЗ ограничења, а ево шта стручњаци кажу о МАСКАМА у превозу

Танјуг

петак, 05. 06. 2020. у 14:44

Почињу окупљања на отвореном БЕЗ ограничења, а ево шта стручњаци кажу о МАСКАМА у превозу

Илустрација / Depositphotos

Кризни штаб донео је данас одлуку да се убудуће омогући окупљање грађана на отвореном простору, без ограничавања броја људи
Кризни штаб донео је данас одлуку да више нема ограничења броја људи када је у питању окупљање на отвореном простору, рекла је за Танјуг члан Кризног штаба, епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је нагласила да на отвореном простору мора да се примењује превентивна мера физичке дистанце - удаљеност минимум од једног метра.

''''Што се тиче затвореног простора максималан број биће 500 особа, уместо 100 колико је било дозвољено'''', рекла је Кисић.

На седници Кризног штаба прошле седмице већ су донете одређене мере попуштања током епидемије.

Кризни штаб је дао препоруку Влади Србије да се заштитне маске користе само у јавном превозу.

Коментари (7)

Професор 0.6

05.06.2020. 14:57

Нормално.Па како би другачије звизда играла са публиком?

stari doktor

05.06.2020. 15:11

Potpuna kapitulacija struke pred političkim pritiskom, otvaraju se sve nova i nova žarišta, broj zaraženih polako raste, ali treba ozvaničiti predizborne mitinge pa ma šta da se desi. Nikada se sa ovako nekonzistentnim i neutemeljenim odlukama nećemo osloboditi kovid-19, boravićemo u latentnoj epidemiji sve do novog talasa. Kao starog iskusnog lekara koji je pregurao tri epidemije ( AH1N1 epidemija gripa 1957, AH3N2 svinjskog Gripa i 1972 VARIOLA) konstatujem kako je struka pala i obrukala se.