Нa ковид 28 позитивних: Тестирани сви запослени и корисници приватног дома за старе у Петроварадину

Љ.П.

четвртак, 04. 06. 2020. у 16:11

Нa ковид 28 позитивних: Тестирани сви запослени и корисници приватног дома за старе у Петроварадину
Двадесет два корисника и шест запослених у приватној геронтолошкој установи „MASS GREEN HOUSE“, позитивно је на вирус корона

ДВАДЕСЕТ два корисника и шест запослених, позитивних на присуство вируса ковид 19 у приватној геронтолошкој установи „MASS GREEN HOUSE“ у Петроварадину изолован је случај овог обољења у АП Војводини. Веома брзо смо од првог откривеног случаја тестирали све кориснике и запослене, и ова установа социјалне заштите стављена је у карантин, изјавио је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић, истакавши да до сада није постојала ниједна примедба на рад овог дома.

Већина позитивних на тестирању је без симптома и налазе се у дому под надзором лекара Клиничког центра Војводине, док је мањи број са блажим симптомима хоспитализован у КЦВ-у.

- Од овог случаја не треба правити панику јер смо за 24 часа од појаве инфекције у овом дому спровели епидемиолошко испитивање и узорковање биолошког материјала за лабораторијско испитивање корисника и свих запослених, а пратимо и њихове контактњ – рекао је Мировић.

Војводина је имала, како је нагласио, веома добре резултате током епидемиолошке кризе и борбе против вируса ковид 19, и свакодневни надзор над системом када је реч о установама социјалне заштите.

- На конкретним примерима током ове кризе показали смо одговорност и јединство - истакао је Мировић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације