Запослених више него пре пандемије: Министар Ђорђевић најављује нова радна места

З. Г.

03. 06. 2020. у 23:58

Запослених више него пре пандемије: Министар Ђорђевић најављује нова радна места

ФОТО: Н. КАРЛИЋ

Напомињући да је стопа незапослености у првом овогодишњем кварталу 9,7 одсто, а да је лане у истом периоду била 9,6 процената, Зоран Ђорђевић је изразио очекивање да ће тај једноцифрени тренд бити настављен

ТОКОМ пандемије вируса корона неки наши грађани су изгубили посао, али је било више оних који су добили радна места, изјавио је у среду у Новом Саду министар за рад Зоран Ђорђевић, најављујући скоро обелодањивање нових државних мера активног запошљавања.

- У Србији је 15. маја било укупно 2.196.372 запослених, што је за 6.988 више него 20. фебруара ове године - прецизирао је Ђорђевић у изјави новинарима, пошто је са градоначелником Милошем Вучевићем обишао радове на доградњи зграде Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, највеће инвестиције ПИО фонда, вредне 587 милиона динара.

Напомињући да је стопа незапослености у првом овогодишњем кварталу 9,7 одсто, а да је лане у истом периоду била 9,6 процената, он је изразио очекивање да ће тај једноцифрени тренд бити настављен.

- Очекују нас до краја године нове велике инвестиције и отварање нових радних места. Председник Републике је недавно најавио и нове мере државе за подстицање активног запошљавања, које ћемо објавити за десетак дана - рекао је Ђорђевић и додао да ће држава субвенцијама и различитим подстицајима подржати и повратнике из иностранства да остану и раде у Србији. - Имамо информације да многи повратници не размишљају да иду поново на рад у иностранство. Значи, велика већина њих ће сигурно остати овде у Србији и то нас свакако радује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације