ТОКОМ пандемије вируса корона неки наши грађани су изгубили посао, али је било више оних који су добили радна места, изјавио је у среду у Новом Саду министар за рад Зоран Ђорђевић, најављујући скоро обелодањивање нових државних мера активног запошљавања.

- У Србији је 15. маја било укупно 2.196.372 запослених, што је за 6.988 више него 20. фебруара ове године - прецизирао је Ђорђевић у изјави новинарима, пошто је са градоначелником Милошем Вучевићем обишао радове на доградњи зграде Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, највеће инвестиције ПИО фонда, вредне 587 милиона динара.

Напомињући да је стопа незапослености у првом овогодишњем кварталу 9,7 одсто, а да је лане у истом периоду била 9,6 процената, он је изразио очекивање да ће тај једноцифрени тренд бити настављен.

- Очекују нас до краја године нове велике инвестиције и отварање нових радних места. Председник Републике је недавно најавио и нове мере државе за подстицање активног запошљавања, које ћемо објавити за десетак дана - рекао је Ђорђевић и додао да ће држава субвенцијама и различитим подстицајима подржати и повратнике из иностранства да остану и раде у Србији. - Имамо информације да многи повратници не размишљају да иду поново на рад у иностранство. Значи, велика већина њих ће сигурно остати овде у Србији и то нас свакако радује.