Корак по корак: Како да закажете термин за издавање личних докумената

четвртак, 04. 06. 2020. у 14:43

Корак по корак:  Како да закажете термин за издавање личних докумената
До термина за пасош можете доћи без чекања у реду: Неопходно је да се региструјете на сајту и унесете неопходне податке

АКО су вам истекла документа, лична карта или пасош, термин за издавање нових докумената можете у само неколико корака да закажете преко портала е-управе. Неопходно је само да се региструјете на сајту и унесете неопходне податке. Они који имају отворен налог потребно је да се само пријаве и након успешне пријаве да закажу свој термин.

КОРАК 1

Када у претраживач укуцате "е-управа", на званичном сајту у десном углу појавиће се опција пријава/регистрација. Ако сте се раније већ пријављивали, неопходно је само да укуцате корисничко име и лозинку. А ако ову опцију користите први пут, неопходно је да попуните целу пријаву како бисте се успешно регистровали и отворили свој налог на порталу е-управе.

КОРАК 2

После успешне регистрације, потребно је да се пријавите на Портал и из менија одаберете опцију "Услуга", а потом одмах кликнете и на опцију "Лична документа". У зависности од пријаве за потребна документа можете изабрати категорију "лична карта" или "пасош", Као и најближу полицијску станицу у којој ћете предати пријаву.

КОРАК 3

По одабиру полицијске станице кликните на "покрени услугу". Затим означите да се слажете са условима коришћења, па на опцију "напред", проверите своје податке и затим десном горњем ћошку "е-заказивање".

КОРАК 4

Претраживач ће вам затим понудити слободне термине у оквиру полицијске станице коју сте изабрали. Потребно је да одаберете било који бели квадратић који означава слободан термин у периоду од 30 дана унапред. Није могуће заказивати термине данас за данас и није могуће да се следећи захтев закаже све док не истекне 30 дана од претходно заказаног термина.

КОРАК 5

Када сте се успешно пријавили, неопходно је да у заказани термин одете у полицијску станицу и предате документа за израду нове личне карте или пасоша.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације