АЛЕКСАНДАР Вулин, министар одбране изјавио је данас у Пироту, да ће се Војска Србије дефинитивно вратити у овдашњу касарну, одноно у град. Он је констатовао да није сигуран у ком ће то обиму бити, али је сигуран да ће касарна у овом граду поново добити своју јединицу.


Пирот је град који има војничку традицију и важан стратешки положај и он мора да буде у најбољој могућој вези са Војском Србије. То је добра вест за град, безбедност и сигурност читавог краја, а са аспекта економије Војска је добар послодавац -казао је Вулин, који је о овом питању разговарао и са градоначелником Владаном Васићем, првим на листи "Александар Вучић за нашу децу".

Министар војске  је истакао да је Пирот војнички град који треба да буде у најбољој могућој вези са Војском Србије. 


- Пирот је војнички град, Пирот је град са традицијом, Пирот је град на стратешком месту, Пирот је град који заслужује и треба да буде у најбољој могућој вези са Војском Србије. Војска Србије треба да се врати, Војска Србије треба да се врати у многе градове, треба да се врати у многа места. Вратиће се у Пирот, то је добра вест за безбедност, то је добра вест за сигурност читавог краја, али то је и економски добра вест- сматра Вулин.


Вулин је оценио да је враћање војске у Пирот добра вест за сигурност читавог краја, али да је то и добра економска вест, јер је ВС сигуран и добар послодавац.


Он је додао и то да вреди везати своју судбину за Војску Србије. 


- Војска је сигуран и добар послодавац, као да се отворила још једна фабрика.


Ја се радујем што ћемо имати могућност да грађани Пирота узму своје место у Војсци Србије, узму учешће у нашим јединицама, вежу своју будућност и судбину за Војску Србије, а живот у Војсци Србије је сваког дана све бољи и вреди везати своју судбину за Војску Србије, јер то је судбина Србије- рекао је Вулин данас у Пироту