На Јарињу заустављени камиони из централне Србије

Бета

уторак, 02. 06. 2020. у 13:45

 На Јарињу заустављени камиони из централне Србије

Фото: З.Јовановић

Прелаз Јариње на северу Косова је један од неколико на којима је косовска влада дозволила саобраћај ублажавајући мере заштите од епидемије корона вируса
На граничном прелазу Јариње омогућен је пролаз камионима који Косово користе као транзит, док је камионима који возе робу за купце на Косову пролаз забрањен без испуњавања услова које је недавно увела косовска влада Аљбина Куртија, објавио је РТС.


Већина камиона је паркирана уз пут према пункту Јариње од почетка примене нових мера, а возачи чекају од предузећа за која превозе робу да им дају дају смернице или проследе нове дозволе за улазак на Косово које захтевају власти у Приштини.

Влада Косова је у суботу, 30. маја, увела додатне трговинске мере Србији, забранивши употребу докумената за пољопривредне и индустријске производе који користе "називе места који садрже елементе који су у супротности са Уставом Косова, без именовања државе, који се не ословљавају са Република Косово, и садрже било какав елемент који пориче независност и суверенитет Републике Косово".

Прелаз Јариње на северу Косова је један од неколико на којима је косовска влада дозволила саобраћај ублажавајући мере заштите од епидемије корона вируса.

До јуче поподне преко тог пункта могло је да се уђе на Косово без негативног теста на коронавирус или одласка у седмодневну изолацију. Синоћ и данас преко пункта Јариње се може једино уз обавезан одлазак у самоизолацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације