ШАБАЦ – Мачка обешена на контејнер пронађена је у уторак ујутру у шабачком насељу Камичак у близини центра града. Фотографија несрећне животиње усијала је друштвене мреже, а активисти који се баве заштотом животиња дали су се у потрагу за починиоцем.


Добри познаваоци мачака сматрају да опуштено тело животиње говори да она вероватно није убијена у том положају, јер би се свакако отргла. У тренутку када је обешена верује се, већ је била мртва, али нико са сигурношћу не може да каже на који је начин усмрћена.


Љубитељи мачака, посебно домаћих, којих у Шапцу и те како има веома су се забринули за своје љубимце. Једна Шапчанка коментарисала је како сада мора да постави чувара, други су позивали да се починиоцу уђе у траг како би био строго кажњен...


Прочитајте још: Преминула Каја, пас којем је дечак (12) закуцао ексер у главу, а њен последњи снимак ће вас РАСПЛАКАТИ (ВИДЕО)


Шапчани су осетљиви на љубице, а недавни догађај у Новом Саду са малолетником који је закуцао ексер у главу псу подргејао је страсти. У граду постоји и прихватилиште, али се овим проблемом баве и појединци, а међу њима су махом ветеринари, медицински радници, новинари...