Данас је у Србији почело тестирање грађана на корона вирус на лични захтев, елиса тестовима путем којих свако може да сазна да ли има антитела на Ковид-19, односно да ли је имао или евентулано тренутно има ову заразну болест.

Очекује се да ће за 1.200 динара, колико кошта овај тест приличан број грађана да га уради, јер има доста оних који сумњају да су били заражени, а таква ситуација, била ситуација и у Кризном штабу за борбу против Цовид-19, судећи по изјавам стручњака из овог тела.

Многи су се тестирали, министар здравља Златибор Лончар чак и више пута, а они који нису, а све време су нас учили и обавештавали о корони, тек ће.

Први је обелоданио да је тестиран и да је био убеђен да има корону проф. др Бранимир Несторовић. Он је, да подсетимо, рекао да је у једном тренутку заиста помислио да је могуће да је "покупио вирус". Три дана је лежао а два дана имао температуру.

- То је било у оно време када се разболео државни секретар, и када су сви у Влади имали температуру. Урадио сам онај брзи тест и био сам негативан - казао је проф. др Несторовић.

Јутрос је и проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, такође, члан Кризног штаба, изјавила да је у једном моменту помислила да је заражена.

- Ја сам била једна од тих која је мислила... на почетку... Ја сам се тестирала и видела да нисам - рекла је др Дарија Кисић Тепавчевић и додала:

- Не знам човека који то на почетку није помислио - рекла је докторка поготово што је било заражених а асимптоматичних.

Тестирао се и професор др Бранислав Тиодоровић. Он је рекао да је негативан, а исто је учинила и његова ћерка.

- Обоје смо негативни. Ћерка се чак и више пута тестирала јер је радила у ковид центру - казао је проф. др Тиодоровић, члан Кризног штаба за борбу против короне.

Током епидемије више пута се тестирао и министар здравља Златибор Лончар, речено је Телеграфу у Министарству здравља.

А, доктор Предраг Кон, епидемиолог и такође, члан Кризног штаба, најавио је да ће се тестирати на антитела. Он је, међутим, рекао јутрос да не жури са тим, и објаснио због чега.

- И ја ћу се, вероватно, тестирати, мада, не журим, јер нисам имао здравствене тегобе - казао је др Кон.